вівторок, 03 листопада 2015 07:05

Матір і дочку знайшли вбитими в різних областях

— Досі здається, що зараз Анічка попросить сирничків або супу з кроликом. Як тепер мені жити без дочки й онуки? Хата пусткою стала, — плаче вінничанка Галина Обухівська. Її доньку 30-річну Катерину Обухівську й онуку 10-річну Анну Христюк знайшли мертвими. Жінку на Київщині, а дівчину — в Хмельницькій області. Їх шукали два місяці.

— Ми з чоловіком у серпні були на морі. Хотіли після повернення відпразнувати їхні іменини. 24 липня Каті 30 років виповнилося, а Ані — 10 серпня. Та на дзвінки вони не відповідали. А міліція не приймала заяву. Казали, почекайте до 26 серпня, — продовжує Галина Обухівська.

Катерина з донькою жили в батьків. Жінка — розлучена. Останній рік зустрічалася з 36-річним Сергієм із Хмельницького. Познайомилися в соцмережі. У серпні стали жити разом.

— Із батьком Ані дочка давно розійшлась. А цей новий її чоловік мені зразу не понравився. Чогось називався Андрієм. Прізвища його не знали. Про себе не розказував, скритний. Був ніби цілителем, давав пити Каті якісь чаї, вітаміни, — згадує Галина Обухівська. — Востаннє бачила Катю перед поїздкою на море. Вона спакувала речі й сказала, що переїжджає на іншу квартиру у Вінниці. Куди — не зізналася. Вони сіли в таксі й поїхали. Перед морем батько бачив Катю з чоловіком біля Будинку офіцерів.

10 серпня поблизу лісу на Житомирському шосе в Святошинському районі Києва лісник знайшов мертву жінку з простреленою головою. Документів не було. Два місяці правоохоронці тримали її тіло в морзі, не могли з'ясувати прізвища. Поховали як невідому в Броварах під столицею.

9 жовтня батьки Катерини побачили сюжет по телебаченню. Там показували фоторобот загиблої жінки та її речі. Просили глядачів допомогти встановити особу. Результати ДНК-експертизи підтвердили — то була Катерина Обухівська.

— Ми не чуствували нічого поганого. Тільки на Катині сороковини наснилися вони обоє. Стоїть Катя в комнаті серед великої кількості людей і така сумна. Кажу їй, що треба на зиму вікна помити. Вона мовчить. Тут заходить жінка якась, лиця не помню, заводить Анічку. Зупиняє при дверях. Дєвочка блєдна-блєдна, — плаче Галина.

Тіло дівчинки знайшли 19 вересня в селі Заслучне Красилівського району на Хмельниччині.

— Люди гнали череду на поле. Побачили череп, наступного дня — тулуб, трохи далі — кінцівки. Мабуть, собаки порозтягували метрів за 300 від місця в очереті, де лежало тіло й одяг дівчини, — говорить голова села Заслучне 48-річний Олександр Дьомінов.

За підозрою в убивстві затримали співмешканця Катерини — Сергія та його спільницю 19-річну Юлію з Вінниччини. Говорять, вони практикували окультизм (містичне вчення, що визнає існування надприродних сил і можливість спілкування з ними за допомогою ритуалів та магії. — "ГПУ") і канібалізм (людоїдство. — "ГПУ").

— Люди бачили, як та Юля водила дівчину селом, до ставка підходили. Коли її арештували, зізналася, що дитину задушили — принесли в жертву, — додає Дьомінов.

Родина Обухівських замовила два місця на кладовищі у Вінниці. Чекають дозволу судмедексперта, щоб провести ексгумацію тіла Катерини. Хочуть поховати поряд із донькою.

Зараз ви читаєте новину «Матір і дочку знайшли вбитими в різних областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі