пʼятниця, 15 лютого 2019 07:55

Мангер назвав генерала СБУ замовником убивства Катерини Гандзюк

12 лютого Шевченківський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід голові Херсонської обласної ради 49-річному Владиславу Мангеру. На триманні під вартою наполягала прокуратура, має докази тиску та підкупу свідків.

Захист просить обрати запобіжний захід, не пов'язаний з арештом. Адвокатське об'єднання "Баррістерс" готове внести у разі потреби заставу в розмірі 1 млн грн.

Мангера підозрюють в організації вбивства 33-річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому.

За версією слідства, Мангер замовив убивство через двох посередників — Олексія Левіна та Ігоря Павловського. Заплатив їм $5,6 тис. Останній знайшов організатора вбивства Сергія Торбіна. Мотивом убивства стала діяльність Катерини Гандзюк, яка боролася із незаконною вирубкою лісів в області. Причетність посадовця встановили за показами свідків.

Під час судового засідання 13 лютого Мангер назвав організатором убивства генерал-майора Служби безпеки України 43-річного Данила Доценка. Він з лютого по серпень 2017 року очолював Управління СБУ в ­Херсонській області. Потім був призначений головою Департаменту захисту національної державності СБУ.

— Катерина тісно співпрацювала з СБУ, перебувала в прямому підпорядкуванні генерала Данила Доценка. Саме він вирішив знищити Катерину. Бо створив на Херсонщині кримінальні угруповання, які займалися вирубкою лісу, — сказав Мангер. — Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискримінації органів поліції та використання цієї трагедії в політичних цілях.

У СБУ такі звинувачення спростовують. Називають їх абсурдом та провокацією.

Судове засідання двічі переносили. На час друку газети запобіжний захід Мангеру ще не обрали.

Зараз ви читаєте новину «Мангер назвав генерала СБУ замовником убивства Катерини Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі