пʼятниця, 15 вересня 2017 07:35

Леся Ємельяненко у власному домі застрелила незнайомця

Автор: www.ntn.ua
  Леся Ємельяненко із села Артюхівка Зміївського району на Харківщині скористалася помповою рушницею чоловіка, коли до будинку заліз незнайомець. Удома була з двома дітьми
Леся Ємельяненко із села Артюхівка Зміївського району на Харківщині скористалася помповою рушницею чоловіка, коли до будинку заліз незнайомець. Удома була з двома дітьми

— Жена услышала, как открылась входная дверь. Выглянула и увидела незнакомца. Сразу набрала меня. Сказала, в дом вошел здоровый мужик — страшный, черный, небритый. Разделся догола, требует выпить. От вина и коньяка отказался. Вызвали полицию. Я летел домой из Харькова со скоростью 160 километров в час. 35 километров проехал за 18 минут, — каже 50-річний Ігор Бобров із села Артюхівка Зміївського району на Харківщині.

31 серпня близько 21:00 його дружина 41-річна Леся Ємельяненко застрелила незнайомця, який вдерся до їхнього будинку.

— У нас забор — метрів два у висоту. Не знаю, як він пробрався у двір. Село тихе. Навіть двері на ніч рідко хто замикає. 16 років тут живемо, але такий випадок — перший, — продовжує Ігор Бобров. — Сини — 2,5 та 5 років — спали у своїй кімнаті. Дружина встигла зачинити міжкімнатні двері на замок. Весь час ми залишалися на зв'язку. Сказав їй взяти із сейфа помпову рушницю. Вона зареєстрована на мене. Пояснив, як зняти із запобіжника. Леся сказала тому чоловіку, щоб ішов геть. Інакше стрілятиме. А він почав кричати, що має наган і застрелить її. Почав ламати двері, трощити меблі в кімнаті. Я у слухавку чув крики і гуркіт.

Чоловік схопив пляшку на кухні й ножа. Кинувся на дружину: "Сука, я тебя сейчас убью". Вона вистрелила. Перші два патрони в рушниці гумові, наступні п'ять — травматичні. Далі — картеч. Вистріляла майже всю обойму. На шостий раз попала йому в голову. Він упав.

Леся Ємельяненко викликала "швидку". Медики констатували смерть.

— Діти плакали й кричали у кімнаті. Дружина була в шоці. А поліція — група швидкого реагування — приїхала за годину, — каже Ігор Бобров.

Загиблий — 41-річний Максим, місцевий. Односельці кажуть, часто випивав.

— Ніколи раніше його не бачив. Не знаю, де він жив, — говорить Ігор Бобров.

— Со двора Максима часто было слышно крики и матюки. Говорят, жена от него отказалась. Потому что пил много. "Белочка" (біла гарячка. — ГПУ) нападала, — розповідає житель села, не називається.

Поліція розслідує смерть чоловіка як "перевищення меж самооборони". Звинувачень жінці поки що не висували. Вона вдома, приймає антидепресанти.

— Чоловік був п'яний. Мав психічні розлади. Ймовірно, будинок родини обрав випадково, — каже Тетяна Проуторова з районного управління поліції.

Чіткої межі самооборони не існує

— Наскільки реальною була загроза життю жінки та її дітей, вирішить суд. Чіткої межі самооборони не існує, — каже адвокат 42-річний Антон Зубков. — Зважатимуть на всі деталі — скільки було пострілів, де вхідний отвір рани — стріляли ззаду чи спереду. Якщо ззаду, то, можливо, чоловік уже не мав наміру погрожувати. Де саме був застрелений — у дворі чи в будинку. Від цього залежатиме, чи отримає жінка покарання.

Зараз ви читаєте новину «Леся Ємельяненко у власному домі застрелила незнайомця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі