понеділок, 11 вересня 2006 16:21

Кримчанин вимагає від "Вольво" 44 мільйони доларів

 

Підприємець із Криму Сергій Коваленко, 40 років, який уже вісім років судиться зі шведським концерном "Вольво", звернеться до Верховного суду України.

Чоловік стверджує, що концерн повинен виплатити йому $44 млн компенсації за моральні збитки. Коваленко став інвалідом після того, як потрапив в аварію на автомобілі "вольво". Подушки безпеки в автомобілі не спрацювали.

Навесні Залізничний райсуд міста Сімферополя ухвалив стягнути з "Вольво" на користь Коваленка $44 млн. Проте 28 серпня цього року Апеляційний суд Криму повністю скасував рішення суду першої інстанції.

— Це абсолютно безграмотне і заангажоване рішення, — обурюється потерпілий. — У ньому немає жодної доказової бази. У мене є свідки, що представники "Вольво" заплатили суду 3 мільйони доларів за рішення. Концерн боїться втратити свій імідж, тому й пішов на кримінальний шлях вирішення питання.

1997 року Сергій Коваленко першим в Україні купив "Вольво С70". Машину привезли зі Швеції спеціально на його замовлення. Автомобіль розрекламували як один із найбезпечніших у світі. Улітку 1998-го Коваленко на ньому потрапив у аварію. Тоді на дорогу, яка була мокрою, раптово вискочив собака. Коваленко почав різко гальмувати. Машину понесло, вона стала некерованою. Авто вдарилося у дерево, потім перевернулося на дах. Подушки безпеки не спрацювали.

Після аварії Сергій Коваленко став інвалідом другої групи. Від нього пішла дружина, забравши з собою дитину. Чоловік втратив бізнес, який давав чималий зиск. Коваленко був застрахований від нещасного випадку. Українсько-швейцарська компанія "Гарант" виплатила йому страховку в $500 тис.

Зараз ви читаєте новину «Кримчанин вимагає від "Вольво" 44 мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі