четвер, 10 березня 2011 22:36

Комбайнер розстріляв компанію молоді

35-річний Володимир із села Степангород Володимирецького району Рівненщини застрелив з мисливської рушниці 24-річну Світлану Чудинович. Ще п'ятьох людей скалічив. Так помстився за образу.

— Ніхто й не подумав би, — каже 38-річний Павло Крупко, голова села Сварицевичі Дубровицького району. — Володю знаємо тільки з кращого боку. Спокійний, неговіркий. Має трактора й комбайна, багато років помагав людям обробляти землю.

3 березня Володимир святкував день народження. Наступного вечора поїхав із двома друзями в кафе "Кабачок" у селі Сварицевичі. Це за 20 км від Степангорода. Сиділи, випивали. Поряд гуляли місцеві. Уночі компанії полаялися. Володимира й друзів прогнали.

— Чоловік поїхав додому машиною. Дорогою збив двох хлопців біля кафе. Одному скалічив голову, другому ногу, — розповідає Інна Березовська з обласної міліції. — Удома мав дві гвинтівки — зареєстровану, "Мерлін" та нелегальну, гладкоствольну. Узяв ту, що без дозволу. За півгодини повернувся до "Кабачка". Заклад зачинявся, відвідувачі вийшли надвір. Кричав, що всіх перестріляє. Пообіцяв, що Володимира і цей день вони запам'ятають назавжди, — переповідає Інна Березовська деталі.

Вистрелив Володимир двічі. Спочатку в повітря, потім — у людей. Найближче, за 2 м від рушниці, стояла Світлана Чудинович, продавщиця місцевого сільмагу. Померла одразу — шріт влучив у голову. Поруч неї була 18-річна Мирослава Кузло. Їй шротини влучили в живіт і груди. Зараз дівчина в реанімації, її стан важкий.

Володимир утік додому. Машину поставив у дворі, рушницю залишив у хаті. Сам пішов до лісу.

— Ховався там до ранку. Родичі дзвонили на мобільний, умовляли здатися. Вийшов після дзвінка начальника кримінальної міліції області Миколи Хватаймухи, — додає Інна Березовська.

У понеділок двоє поранених жителів села — 18-річний Олександр Корольков та однофамілець убитої 21-річний Ростислав Чудинович — снідають разом у лікарняній їдальні. Розповідати про події тієї ночі не хочуть. Олександр закриває обличчя перебинтованими руками. У Ростислава замотане плече. Мовчки досьорбують суп і розходяться по палатах.

"Кабачок" закрито. Біля дверей видно сліди крові. Кілька дробинок розтрощили цеглу в стіні. Жителі села говорити про подію не хочуть.

— У нас горе. А ви ще спровокуєте нову розборку. Не дай Боже, село на село піде!

Зараз ви читаєте новину «Комбайнер розстріляв компанію молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі