четвер, 13 лютого 2020 07:35

Катерина Помазан убила себе через борги

35-річну Катерину Помазан поховали в Кременчуці на Полтавщині 5 лютого. Вчинила самогубство — ввела собі через катетер смертельну дозу ліків. Це міг бути препарат для наркозу, за однією з версій.

Катерина 17 років працювала медсестрою в реанімаційному відділенні 1-ї міської лікарні. Мала доступ до ліків. Суїцид скоїла, бо набрала багато кредитів, які не могла віддати. Боялася колекторів.

31 січня відзначила день народження.

— Не було гучних гулянок. Уранці подарував їй золоту каблучку. Попили кави і все, — каже чоловік покійної Станіслав Помазан, 42 роки. — У понеділок була така, як і завжди. Я пішов на роботу. А потім дзвонить її брат: "Катя померла". Приїхав додому, а там її брат, дядько, мати, двоє поліцейських і судмедексперт. Хто знайшов її тіло, мені не сказали. Поліцейські розповіли, що в неї на правій руці стояв катетер. У нього і ввела ліки. Лишила записку, що нікого не винить, але не може витримати тиску кредиторів.

Не знав, що дружина брала позики, стверджує Станіслав Помазан:

— Каблучка, яку я їй подарував — зникла. Ще раніше з дому пропало золото. Там був і перстень мого батька. Катерина тоді сказала, що нас пограбували. Повірив. Завжди їй довіряв. А вона, виявилося, оформляла кредити не тільки на себе, а й на мене. Гроші брала і в колег, сказали поліцейські. Додому нічого не купувала. Не знаю, де витрачала.

Після смерті дружини кредитори почали телефонувати Станіславу. Вимагають віддати гроші. По­грожують конфіскувати майно. Чоловік зараз живе з матір'ю. Через трагедію у неї погіршився стан здоров'я.

— Я навіть не був на похороні Каті, бо матері стало погано. Сидів біля неї, — додає Помазан.

— Відкрили кримінальне провадження за фактом смерті жінки. Не виключено, що буде внесена додаткова кваліфікація. Є інформація, що самогубство вона скоїла через колекторів, які намагалися "вибити" борги, — говорить 50-річний Юрій Сулаєв з обласної поліції.

Слідчі з'ясовують, де медсестра взяла ліки.

— Результатів судово-медичної експертизи ще немає. Точно сказати, яку речовину жінка ввела, не можемо, — каже начальник управління охорони здоров'я Кременчуцької міськради Максим Середа. — У відділенні перевірили препарати. Усе на місці.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Помазан убила себе через борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі