вівторок, 26 липня 2011 07:00

Ірина Москвічова вкрала щоденник художника Богомазова

— У середньовічній Європі рідкісні книги тримали на цепу в клітках. За читачем зачиняли двері, через отвір давали їжу, — каже Леонід Скрипка, директор Центрального державного архіву-музею мистецтва і літератури. Позаминулого тижня з музею вкрали зошит зі щоденника українського художника Олександра Богомазова.

Архів розміщений на території Софійського собору на вул. Володимирській, 22а. Тут зберігають фонди державних установ, творчих спілок і організацій, діяльність яких припадає на кінець ХІХ — початок ХХ ст. У фондах особового походження сховані рукописи, спогади, щоденники, листи і фотографії митців. Є тут особисті речі українського художника початку ХХ ст. Олександра Богомазова, дев'ять зошитів його щоденника.

— Прийшла до нас ця Ірина Москвічова, можна сказати, з вулиці, — каже директор музею. — Ми до таких ставимось обережно, записуємо паспортні дані. Набрала документів і перші чотири зошити щоденника Богомазова. Третій зошит не здала. Вийти з приміщення не встигла — ми помітили нестачу, усіх обшукали. Украдений зошит знайшли в її сумці.

Жінку забрали міліціонери.

— Може, її підіслали перевірити рівень контролю в архіві. Бо деякі раритети тут "тягнуть" на десятки тисяч євро, — припускає директор.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Москвічова вкрала щоденник художника Богомазова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі