пʼятниця, 22 січня 2016 00:50

Губернатор Саакашвілі поїхав до Харкова, коли його область потерпала від негоди

Одещина — одна з шести областей, які найбільше постраждали від снігопадів. Унаслідок негоди в обох напрямках перекрили трасу міжнародного значення ­Одеса — Київ, закрили аеропорт, три морські порти — Білгород-Дністровський, Усть-Дунайський, Південний. У ті дні голова ОДА Міхеіл Саакашвілі поїхав до Харкова для участі в Антикорупційному форумі 18 січня.

— За такої складної ситуації в області голова адміністрації повинен бути на місці, — сказав віце-прем'єр Геннадій Зубко під час засідання міжвідомчого оперативного штабу в Кабміні.

Поки Саакашвілі був на форумі, в Одесі почалася продуктова паніка. У багатьох магазинах спорожніли полиці. Доставляти товар не могли через снігові замети на дорогах. Від стихії на Одещині постраждали понад 40 людей. У більшості — обмороження, переохолодження, різні травми. Двоє замерзли на вулиці насмерть. Безпритульний чоловік помер від обмороження. Причину смерті літньої жінки встановлюють.

19 січня снігопад в області припинився. Однак незабаром на Одещину чекає шквальний вітер і сильні морози, за прог­нозами синоптиків. Зараз комунальники долають наслідки негоди.

15 січня Міхеіл Саакашвілі їздив у зону АТО. Завітав до бійців батальйону "Шторм".

Зустріч губернатора Одещини з бійцями зафільмувала його прес-служба. Відео виклали в інтернет. На ньому видно позиції українських блокпостів із прив'язкою до місцевості, секретний пост спостереження, оперативну карту. Запис активно поширюють сепаратистські сайти. Бійці батальйону звинуватили Саакашвілі в розповсюдженні секретної інформації та піарі за їхній рахунок.

"На Донеччину приїжджав піарщик Саакашвілі. Був дуже здивований, що в батальйоні з Одещини немає туалетів, і з барського плеча пообіцяв їх встановити, — написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, 53 роки. — Майже всі голови ОДА давно підтримують свої батальйони і на цьому піару не роблять. А Саакашвілі пройшовся по Маріуполю і глибокодумно вказав, які будинки зносити і які будувати. У нас на Донеччині дуже багато проб­лем і недопрацювань, ми вдячні за підказку всім небайдужим, але не можемо сприймати піар на нашій біді і проб­лемах. Пане Саакашвілі, займіться проблемами Одещини, бо вас там давно не бачили. Вибори в нас ще не почались. Популізм не принесе добра Україні".

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Саакашвілі поїхав до Харкова, коли його область потерпала від негоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі