четвер, 19 липня 2012 00:00

Вантажівка із цементом задавила 20 корів

Автор: Фото: Андрій ПЕРЕХОДНЮК
  Мешканці села Перейма Балтського району Одещини оглядають  загиблих і скалічених корів. Водій вантажівки не гальмував перед чередою
Мешканці села Перейма Балтського району Одещини оглядають загиблих і скалічених корів. Водій вантажівки не гальмував перед чередою

14 липня о 15.30 на череду корів у селі Перейма Балтського району Одещини наїхав ЗІЛ. Худоба переходила дорогу. П'ятеро корів загинули на місці, 15 — власникам довелося дорізати.

— Всього в череді десь із 60 корів, — каже 41-річний Олександр Закревський, сільський голова Перейми. — Пас місцевий Микола Буряк. Наше село в долині. Корів переганяли через трасу трохи вище на пасовище. ЗІЛ із цементом їхав із Херсона, машина від будівельної фірми. За рульом був водій Микола Дмитрович. Не знаю, чи тормоза відказали, але проїхався він через усю череду.

У Переймі живуть 700 людей. Травмованих корів здали на забій. Забійники давали по 1-2 тис. грн за скалічену тварину.

— А хороша корова 7 тисяч коштує, — додає сільський голова. — До нас приїжджав власник тої будівельної фірми. Казав, що відшкодує збитки.

Селяни збираються скаржитися на будівельну фірму до суду. Склали список родин, які втратили худобу.

— Вигнала корів у півсьомої ранку, — розповідає 42-річна Антоніна Борщова. У неї загинули дві тварини. — Син в обід зібрався їхати в Котовськ на День города. Виїхав. На трасі побачив, що наша Кукла лежить мертва, а там м'ясорубка. Бігом вернувся додому. Взяв мене, ми за ветврачом поїхали. Другу корову — Квітку — знайшли коло траси, лежала на полі. Ріг одбитий, а з носа й рота кров іде. Ветврач сказав, що їй виламало челюсті. Не зможе ні їсти, ні пити. Прийшлося дорізати. Так жалко, я й передати не можу.

— Моїй Зірочці було 6 років, — каже Світлана Переходнюк, 43 роки. — Як виїхали на трасу — була страшна картина. Валялися ноги, хвости, ратиці. І Зірочка там.

Міліціонери перевіряють подробиці аварії, опитують селян.

— Для деяких людей ці корови були основним джерелом доходу, — зітхає сільський голова. — Не знаю, що робитимемо, якщо той чоловік не відшкодує грошей.

Скоріше за все, водій відволікся, вважають у Балтському райвідділі міліції. Попередній огляд не виявив несправностей у машині. Триває експертиза.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка із цементом задавила 20 корів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі