субота, 13 вересня 2008 07:14

Ганну Гуменюк чоловік забив до смерті

Два тижні пролежала непритомною 42-річна Ганна Гуменюк із села Яківка Тлумацького району Івано-Франківської області. 1 вересня жінка померла від внутрішньомозкової травми.

— Добре собі жили, — згадує сусідка Гуменюків Марія Дідушко, 60 років. — Коля її спочатку не чіпав, любив. Куди вона — туди й він. Потім наче здурів, почав пити, бити. Жінка від нього втікала.

Ганна з дитинства глухоніма. Училася в Івано-Франківській школі-інтернаті. 25 років тому народила сина Віталія від першого чоловіка. За рік розійшлася з його батьком, ще за три роки — одружилася з Миколою Гуменюком. Народила йому трьох дітей. Найменшим Ярославові та Олі 11 і 10 років відповідно.

Від чоловіка Ганна втікала до колишніх однокласників по інтернату. Час од часу переховувалася в них.

На одному із зібрань глухонімих Ганна познайомилася із 32-річним Ярославом Савчуком. Дізнавшись про сімейні проблеми жінки, він запросив її до себе.

— Ярослав після смерті батька жив сам, — розказує 47-річний Василь Пліхтяк, голова села Пістинь Косівського району. — Вже років із десять. У нього велика хата, господарство. Однак почався трохи бардак, коли став збирати в себе глухонімих. Сусіди скаржилися на дебоші. Ми йому зауваження робили.

16 серпня Микола Гуменюк випив кілька чарок горілки. Подався шукати дружину. До Пістині добрався маршруткою. Місцеві показали, де збираються глухонімі. На подвір"ї Савчука застав жінку із господарем. Вони спілкувалися. Побачивши Миколу, запросили до хати, випили кілька чарок разом. Потім чоловіки почали сперечатися, як ділитимуть Ганну.

— Спочатку між собою тягалися, а тоді до неї підійшли, — згадує сусідка Савчука Марія Ганцяк, 47 років. — Ярослав раз ударив її по лиці, розвернувся і пішов. Микола товк кулаками, тягав за волосся і до стіни. Аж доки Ганя не поточилася. Ще й ногами докопував.

Від чоловіка Ганна втікала до колишніх однокласників

Коли жінка упала, Гуменюк вийшов у двір покурити. Зібрався й поїхав додому. Ярослав переклав Ганну на ліжко.

— Якби одразу визвали "швидку" чи комусь сказали, можна було б ще чимось зарадити, — обурюється сільський голова. — А він сам її лікував, якісь примочки на голову клав.

Жінка пролежала в ліжку два тижні. Миколу заарештували наступного дня після її смерті.

— Поки що не відомо, чи судитимуть чоловіка, — зауважує слідчий 22-річний Мирослав Рожко. — Перевіряємо, чи він психічно врівноважений.

Ганну Гуменюк поховав найстарший син. Він працює у Києві вантажником. Про смерть матері почув у новинах.

— Вони наче непогано жили з вітчимом, — каже Віталій Гуменюк, 25 років. — Аж тут почув по новинах, що убили жінку. Подзвонив родичам. Сказали, що то — мама.

Неповнолітніх дітей Ганни забрали до інтернату в райцентр.

Зараз ви читаєте новину «Ганну Гуменюк чоловік забив до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі