пʼятниця, 02 вересня 2016 07:25

Експертиза по Іловайську мала тривати кілька тижнів

29 серпня, за два роки після Іловайської трагедії, Генпрокуратура заявила про завершення військової експертизи. Це дозволить готувати кримінальну справу для суду.

— До експертизи залучили 31-го провідного експерта та фахівця, — каже перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук під час зустрічі з родичами загиблих під Іловайськом.

Згодом обіцяють оприлюднити деталі.

— Говорили, що розпочата у вересні 2014 року експертиза завершиться 1 березня 2015-го. Я уважно відстежував цю тему, — розповідає 44-річний Дмитро Тимчук, координатор "Інформаційного спротиву", депутат від "Народного фронту". — Потім казали, таку експертизу в Україні проводять уперше. Ніколи раніше бойових наказів не оцінювали. Це — правда. У серпні минулого року я входив до комісії по Дебальцевому. Військова прокуратура відрапортувала, що закінчила роботу по Іловайську й передає справу до суду. Мовляв, група експертів іде у відпустку. Займеться Дебальцевим із вересня 2015-го. Тому така заява звучить як знущання. Прокуратура повинна показати, чим займалася два роки.

Експерти мали підняти дані розвідки, бойові накази начальників Генштабу, штабу АТО. А також командирів усіх підрозділів. Для фахівців це — справа кількох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Експертиза по Іловайську мала тривати кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі