вівторок, 16 липня 2013 00:30

Двоє в масках напали на інкасаторську машину

— Толик Афган прошел, а погиб от руки какого-то сосунка, — перемовляються чоловіки на похороні 50-річного Анатолія Андрухи, водія інкасаторської машини Укрпошти. Зранку 14 липня з ним прощаються у ритуальній залі Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи на вул. Першій Слобідській. Біля приміщення — понад сотню людей, з автобуса ритуальної служби виносять кількадесят вінків.

— Хороший парень был, — кажуть про загиблого. — С женой Лидой двух детей на ноги поставили. Где-то через месяц планировали сыграть серебряную свадьбу.

Священик править службу за упокій.

У цей час за 10 км звідси на вул. Великій Морській прощаються з таксистом 28-річним Віктором Омельчуком. Під будинком стоять зо 50 таксі з шашечками "15-44", де він працював. Щойно колона вирушає від будинку — всі разом сигналять.

— Инкассатор хоть при исполнении погиб, а Витя — ни за что, — говорить Василь, друг покійного. — Могли бы просто забрать машину. Но, видно, не хотели оставлять свидетелей.

Віктора Омельчука й Анатолія Андруху вранці 12 липня вбили двоє чоловіків. У таксиста забрали машину. Водія інкасаторської автівки розстріляли — хотіли пограбувати.

— Вите поступил заказ где-то в четыре часа утра, — згадують шофери зі служби таксі "15-44". — Он забрал двух мужчин на железнодорожном вокзале. Они попросили отвезти за город. В районе поселка Зайчевское его GPS-навигатор отключился. Диспетчер думала, какая-то поломка или Витя поехал отдыхать. Утром его искала мать. Он у нее единственный сын.

Таксиста убили пострілом у голову. Тіло викинули на соняшникове поле за селищем Зайчівське Жовтневого району. Забрали синій "Деу Сенс". На цій машині за кілька годин напали на "газель" Укрпошти. За кермом буса був Анатолій Андруха, поряд — інкасатор 35-річний Сергій Пшеничний, у відсіку з грошима — його колега 29-річний Олександр Щербина. У 13 спеціальних сумках везли 3 млн грн — пенсії миколаївців.

— Это было в 8.15 утра, — згадує Щербина. Інкасатором працює від березня, доти служив у армії за контрактом. — Мы ехали обычным маршрутом. Я как-то подметил, что на улицах подозрительно тихо, нет людей. Обычно в такое время бывает шумно.

На вул. Будівельників назустріч "газелі" рухався синій "сенс" із увімкненою аварійною сигналізацією. Вузькою вулицею може проїхати лише одна автівка. Біля будинку №16 "газель" звернула у заїзну кишеню, пропускала зустрічного легковика. Той зупинився, із салону вискочили двоє у масках і камуфляжній формі, з пістолетами. Першим пострілом крізь лобове скло вбили Анатолія Андруху. Сергій Пшеничний різко нахилився вперед — друга куля пробила сидіння навпроти його голови.

— Я все видел через окошко, — продовжує Олександр Щербина. — В меня стреляли дважды. Первый раз со стороны дверей, второй — с окна. Думали, что уложили. Я наклонился, перезарядил "Макарова". Первого стрельнул со стороны водителя, он начал убегать. Во второго палил с дверей своего отсека. Не боялся, как-то не до этого было. Вот когда выстрелил и наступила тишина — тогда очень страшно стало. Не знал, уложил их или нет. Выхожу — один лежит у "газели", с пистолетом. Второй — чуть дальше, на газоне.

За 10 хв. приїхали міліціонери і "швидка". Інкасатори Сергій Пшеничний і Олександр Щербина залишилися неушкоджені. Їхній водій і один із нападників були мертві. За годину помер і другий.

Міліціонери з'ясували, що це місцеві 29-річний Денис Васильєв і Олександр Шишкін, 31 рік. Перший раніше працював слідчим в обласному управлінні Служби безпеки.

— Он любил хорошую жизнь, классно покуролесить, — розповідають про Васильєва колишні колеги. — В СБУ его устроил отец, он водитель в прокуратуре. Но Денис к работе в органах был совсем не готов. Сначала его перевели в райцентр Снигиревка, потом уволили.

Васильєв із дитинства товаришував з Олександром Шишкіним.

— Саша — веселый, общительный, порядочный семьянин, — говорять про Шишкіна друзі. — У него свой бизнес — торговал стройматериалами. Жену Леру любил, пять месяцев назад у них дочурка Вика родилась. Каждый год с семьей за границей отдыхали.

Міліціонери з'ясовують деталі нальоту. Кажуть, Васильєв і Шишкін добре знали маршрут руху інкасаторської машини і суму, яку та везла.

Зараз ви читаєте новину «Двоє в масках напали на інкасаторську машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі