четвер, 01 лютого 2007 18:11

Денис Сударєв украв із банку 636 тисяч гривень

Автор: фото з архіву Марини Пудовкіної
  Денис Сударєв на відпочинку у Криму влітку 2006 року. Восени він планував одружитися з Мариною Пудовкіною
Денис Сударєв на відпочинку у Криму влітку 2006 року. Восени він планував одружитися з Мариною Пудовкіною

Богунський райсуд Житомира 31 січня почав слухання справи 26-річного охоронця Дениса Сударєва, який украв із каси Житомирського відділення банку "Надра" 636 тис. грн. Його затримали 17 вересня 2006-го — після того, як він чотири місяці витрачав крадені гроші.

8 травня 2006-го Денис Сударєв мав вихідний. Він зайшов до банку провідати свою коханку та колегу по роботі касирку Олену. І поки та рахувала гроші, непомітно взяв із каси 8 тис. грн. Через два дні, ніби нічого не трапилося, Денис заступив на чергування. Олена поскаржилася коханому на недостачу й після зміни довірила Сударєву поставити офіс на сигналізацію. Він розумів, що рано чи пізно його викриють, і вирішив узяти гроші вдруге. Відкрив сейф та вигріб із нього все, що було — 636 тис. грн.

— Денис прийшов додому, ми перекинулися кількома словами, він переодягнувся і зник, — каже пенсіонерка Зінаїда Подіткіна, у якої Сударєв винаймав квартиру в Житомирі. — Речей не забирав. Не казав, що з"їжджає.

Денис узяв сумку, спортивний костюм, кілька джинсів і викликав таксі. Водієві наказав їхати до Києва в аеропорт "Бориспіль". На виїзді з Житомира зв"язався по службовій рації з черговим охоронної фірми і сказав, що в банку все гаразд. В аеропорту рацію викинув у смітник.

Денис планував летіти до матері у Крим. Потім передумав. Повернувся до Києва. На автостанції сів у автобус до міста Ромни Сумської області. Як сам каже, "подалі від людних місць". Із Ромен Денис на таксі приїхав у курортний Миргород на Полтавщині. Зайшов у популярне серед відпочивальників кафе "Миргород" і замовив поїсти.

Коли Сударєва брали на роботу до житомирської приватної охоронної фірми "А1", його біографію кадровики не перевірили. Вдовольнилися анкетою: "Служив в армії, не маю шкідливих звичок". Про судимості Денис не повідомив.

Сударєв народився в російському місті Волгоград. Батьки розлучилися, коли він ще ходив у садок. Мати переїхала з сином до кримського міста Кача й одружилася вдруге.

Після закінчення школи Денис Сударєв попався на крадіжці. Отримав два роки умовно. Потім, через те що не відмічався в міліції, умовний термін замінили на в"язницю. 2000-го Денис вийшов із тюрми, одружився й знову попався на крадіжці. Покинувши дружину та доньку Настю, після чергової крадіжки в лютому 2006 року Сударєв тікає до Житомира. Там винаймає квартиру.

Відкрив сейф та вигріб із нього все

— Домовилися, що платитиме 100 гривень на місяць, — каже пенсіонерка Зинаїда Подіткіна.

Сударєв був спокійним, мовчазним квартирантом. Про себе не розповідав, додому п"яний не приходив, друзів не водив. Іноді ночував у знайомих дівчат.

— Одягався непогано, — продовжує пенсіонерка. — Мав кілька светрів, черевики непогані, але мобілки не було.

В фірмі "А1" оцінили спортивну зовнішність Дениса. Кажуть, вона справляє враження. Потім, охороняючи банк "Надра", чоловік швидко зійшовся з касиркою Оленою. У них зав"язався роман.

11 травня Сударєв сидів у кафе "Миргород". Під столиком стояла його спортивна сумка. До відвідувача підійшла 25-річна офіціантка Марина Пудовкіна.

— Я до нього присіла, розговорилися, — розповідає "ГПУ" Марина. — Це моя робота. Інакше не заробиш чайових.

Денис зупинився в санаторії "Миргород". За кілька днів запропонував Марині зустрічатися. Ще через кілька днів переїхав до неї жити в село Гоголеве Шишацького району.

Марина — білява, середнього зросту. Жила у квартирі з 4-річним сином від першого чоловіка. Денис усім казав, що покохав Марину. Пропонував вийти за нього.

У червні Сударєв купив дві легкові машини — "опель" за $9,8 тис. і "фольксваґен" за $6 тисяч. У Миргороді за $26 тис. придбав двокімнатну квартиру, у Гоголевому за $10 тис. купив кафе "Браво". У квартирі й барі затіяв капітальний ремонт. Усе оформляв на Марину або її батьків. На депозитний рахунок Марини в "ПриватБанку" поклав $5 тис. і 10 тис. грн. Восени 2006 року пара вирішила зіграти весілля.

Селяни розповідають, що Сударєв гроші особливо не тринькав. Але іноді зривався — міг купити Марині дорогий золотий ланцюжок або витратити кілька тисяч на ігрових автоматах.

— Мені зателефонували відвідувачі бару "Нафтовик", — розповідає "ГПУ" сільський голова Гоголевого Юрій Островерхий. — Сказали, якийсь клієнт з"явився. Ніде не працює, а за вечір сто гривень може пропити. У гаманці бачили пачку "соток" і "п"ятдесяток". У нас тут нафтодобувні вишки, в основному нафтовики живуть. Вони не бідні, але таких грошей не заробляють.

Сударєв купив дві легкові машини

Сільський голова зателефонував до райвідділу й попросив перевірити прізвище Сударєв. Відповідь надійшла миттєво.

У цей час Денис із Мариною відпочивали під Євпаторією. Хотіли потрапити на молодіжний музичний фестиваль "Казантип", але не склалося. До Дениса з Качі приїхала мати Оксана. Чоловік представив їй нову невістку Марину. Всі разом вони обговорювали, як організувати майбутнє весілля.

Після Євпаторії молоді приїхали в Миргород — проконтролювати, як проходить ремонт у новій квартирі. Денис звільнив найнятих робітників, бо ті лише пиячили й майже нічого не зробили. Не заїжджаючи додому, Денис із Мариною подалися до родичів у Сумську область.

Увечері 17 серпня Сударєв повертався на "опелі" додому. Поруч у салоні сиділа Марина із руками в гіпсі — за тиждень до того вони з Денисом потрапили в аварію на "фольксваґені". Дорогу біля сільмагу перегородив жовтий легковик. Вийшли троє й запитали, як проїхати в центр. За секунду на Сударєва надягли наручники. У кишенях знайшли 250 грн.

— Нас хтось здав, — каже Марина. — Я знаю, що в кожному кафе чи барі тут сидить стукач. От хтось нам і позаздрив. Слідство встановило, що за чотири місяці Денис витратив 400 тис. грн. На куплені Сударєвим кафе, квартиру, автомобілі й рахунки наклали арешт. Марина стверджує, що все це придбала вона сама.

— Це мені купував колишній шанувальник, — каже Пудовкіна. — Ще до Дениса за мною бігав.

Жінка їздила до Дениса в слідчий ізолятор і сказала, що відмовляється виходити за нього заміж.

Зараз ви читаєте новину «Денис Сударєв украв із банку 636 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі