вівторок, 26 січня 2016 05:50

"Діда твого прибив і тебе з сином зараз убивати буду"

— Того дня я заходив до тітки. Випив пляшку горілки й півлітра вина. Ліг спати, а заснути не міг. Якась обіда найшла, злость на діда. Взяв сокиру і пішов мстити. Двері вибивати не прийшлося, вони легко відкрилися. Зайшов і вдарив його три рази по голові. Він навіть не встиг нічого зрозуміти, — розповідає на допиті в поліції 17-річний Віталій Степанюк із села Іванківці Старосинявського району Хмельницької області. 9 січня він зарубав сокирою 81-річного Степана Суліму із села Сковородки Старокостянтинівського району. У сусідній кімнаті спали онука вбитого 20-річна Ольга Суліма з сином Ярославом, 12 місяців.

— Я почула стук у дідовій ­кімнаті й вийшла. Віталія зразу впізнала, — розповідає Ольга. Вона раніше жила в цивільному шлюбі з Олегом, його старшим братом. — "Діда твого прибив і тебе з сином зараз убивати буду", — каже мені. Замахнувся сокирою. Рука в нього тремтіла. Не знаю, де в мене та сміливість взялася. Я відвела його руку в бік. Просила не бити мене й дитину. Аби забирав усе, що хоче. Він узяв у діда 1000 гривень. Як вийшов, я подзвонила сусідам, у "швидку". Дідуся вже не спасли. Все було закривавлене — одяг, голова. На ліжку й під ним — калюжі крові й згустки.

Степанюк вкинув сокиру в ополонку на ставку.

— Коли його затримали, мав очі повні сліз. Просив пробачення у рідних, — розповідає 40-річна Людмила Зименко з Іванківців.

— На діда Віталік мав зуб. Раніше він приютив хлопця в себе, — каже сусідка, імені просить не називати. — Той жив, харчувався за його кошт. Дід був ще тим, старорежимським. Малий його не слухав. Через місяць терпець урвався, він вигнав пацана. За то він і пішов мститися.

За вбивство та крадіжку Віталій Степанюк може отримати довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «"Діда твого прибив і тебе з сином зараз убивати буду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі