пʼятниця, 15 січня 2016 05:55

Бійці "Правого сектора" побилися з охороною туристичної бази

П'ятеро бійців "Правого сектора" ­побилися з охоронцями туристичної бази "Хата магната" в урочищі Драгобрат у селищі Ясіня Рахівського району на Закарпатті 10 січня.

— Ці хлопці хотіли їсти й горілки. Їх нагодували, а вони не заплатили. Коло восьмої ранку почалася стрілянина й бійка. Чоловіки в камуфляжі не приховували, що з "Правого сектора". Кричали, що воювали, а їх обслужити не хочуть, — розказує свідок події 30-річний Андрій. — У бійку втрутилися місцеві. До закладу приїхав власник. Вистрілив кілька разів у повітря, одного вдарив прикладом. Тримав дебоширів "на мушці", поки поліція не приїхала.

Охоронців закладу з різаними ранами, гематомами голови, а одного — з переломом ноги відвезли в Рахівську районну лікарню. Бійців "Правого сектора" помістили в Ужгородський ізолятор тимчасового тримання. 11 січня міський суд почав визначати для них міру запобіжного заходу. Під час засідання затримані заявляли про погане самопочуття. Їх оглядали лікарі. Двох госпіталізували. Розгляд справи закінчили за 30 годин — о 2.00 у середу. Постановили до 8 березня взяти під варту Василя Василинюка, Петра Угрина, Василя Малковича на прізвисько "Хорват", Антона Окорова — "Бєса" та Сергія Тищенка.

— "Хорват" — перший командир 5-го батальйону. Був поранений в АТО. "Бєс" — командир 13-го запасного батальйону. Воював у Донецькому аеропорту, був контужений, — каже керівник силового крила "Правого сектора" 41-річний Андрій Стемпіцький. — Через це в обох психіка особливо чутлива до будь-яких негативних подразників.

— Усім хлопцям можу дати найкращі характеристики. Готовий взяти їх на поруки, — говорить колишній лідер "Правого сектора" народний депутат Дмитро Ярош, 44 роки.

Заклад "Хата магната" належить мешканцям міста Красноармійськ Донецької області. Офіційно зареєстрований на Ірину Андрійченко та Ігоря Канюка. Там від коментарів відмовляються.

— Насправді власником цієї "Хати" є якийсь суддя Верховного суду з Києва. А зареєстрована вона на підставних людей. Цей великий шишка — з донбаськими корнями. У нього на базі постійно бували люди з оточення Януковича. Гості часто поводилися нагло, казали: нам усе можна, бо маємо кришу у Верховному суді, — розповідає місцевий мешканець, відмовляється називатися. — "Правий сектор" не винен. Хлопці прийшли туди трохи погуляти. А охорона нагло виперла їх із закладу. От бійці й не стерпіли образ "данєцкіх гаспод".

Поліція порушила кримінальне провадження щодо учасників бійки за хуліганство й незаконне поводження зі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Бійці "Правого сектора" побилися з охороною туристичної бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі