четвер, 16 липня 2020 07:25

Бізнесмена викрали з перукарні

У Києві шукають 58-річного Сергія Ткаченка, акціонера "Севастопольського судно-ремонтного заводу "Південний". Викрали 1 липня з перукарні на вул. Олени Теліги, 29.

— На очах працівників салону двоє в масках ударили чоловіка, запхали в машину і вивезли в невідомому напрямку, — розповідає дружина Юліана Ткаченко.

Після анексії Криму майно судноремонтного заводу росіяни намагалися забрати через суди. Українські власники оскаржували рішення. Ткаченко позивався в міжнародні суди в РФ. Там оголошений у розшук. Звинувачується в нібито розкраданні майна.

До окупації півострова Росією Ткаченко жив у Києві, а туди літав працювати. За словами дружини, 2014 року він не прийняв російське громадянство. Росіяни включили його в базу нев'їзних. А завод відібрали. Свої активи Ткаченко оцінив у $150 млн — 4 млрд грн.

— Сергію заочно обрали в РФ запобіжний захід — тримання під вартою. І оголосили в розшук.

У центрі Києва його викрадають російські спецслужби, — розповідає товариш Михайло Шнайдер, 36 років. — Свідки кажуть, коли Сергій прийшов у салон, то одразу зайшли двоє чоловіків і повідомили, що перебуває у федеральному розшуку. Найцікавіше, що місяць тому він звернувся із заявою в офіс генерального прокурора України — про незаконне заволодіння його майном у Криму. Писав і про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності в РФ. Просив захисту. Але реакції не було.

Справу розслідують поліцейські. Проглянули відео з камер та опитали свідків. Подробиці не розголошують, щоб не нашкодити слідству.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена викрали з перукарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі