четвер, 14 січня 2010 08:42

Аліна Тимінська викинула сина на причіп

Аліна Тимінська викинула сина на причіп

Напередодні Нового року 39-річна Аліна Тимінська з села Атаки Хотинського району Буковини вдома народила сина. Загорнула його в поліетиленовий пакет і жбурнула на тракторний причіп, що стояв на подвір"ї.

— Думала, він мертвий, — каже.

Вночі крик немовляти почув сусід.

— Чогось почали гавкати мої собаки Барбос і Кузя, — розповідає 59-річний Сергій Чинчик.  Зазвичай ведуть себе спокійно. Я вийшов, почув, ніби кошеня нявчить. Пішов за гараж — не видно. Прислухався: ніби дитина плаче. Чулося із причепу.

Сергій Чинчик викликав лікарів і міліціонерів. Дитина вижила, її забрали до лікарні. Від причепа до будинку Тимінської вели плями крові.

— Аліна не громадянка України, — каже 27-річний Сергій Гулецький, сільський голова Атак. — Росіянка. Із чоловіком розлучилася, проте живуть разом. Виховують трьох дітей. Числяться як малозабезпечені. Отримують соціальну допомогу на дітей, допомогу від сільради.

Аліна Тимінська оселилася в Атаках наприкінці 1990-х. Влаштуватися на роботу не могла, бо не мала паспорта. Жила за рахунок чоловіка. Той раніше працював на фермі, останнім часом заробляв на життя власним трактором. Сільрада хотіла допомогти жінці з громадянством, зібрали гроші. Однак та не поїхала в консульство Росії до Львова.

— Хлопчик не встиг замерзнути. Його стан був задовільним, плануємо виписувати, — розповідає Тамара Агановська з райлікарні. — Матір назвала його Ярославом. Не відмовляється від малого, годує молоком.

Проти Аліни порушили кримінальну справу.

— Їй загрожує до п"яти років тюрми. Але покарання може бути меншим. Якщо у жінки був післяпологовий синдром і чинила необдумано, — каже районний прокурор Василь Гінгуляк.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Тимінська викинула сина на причіп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі