вівторок, 30 серпня 2011 07:15

"Я вас зараз усіх порєшу, хохли!"

23 серпня у Харкові 48-річний бізнесмен Сергій Колєснік стріляв у членів організації "Патріот України".

Сергій під'їхав на машині до офісу організації на вул. Римарській близько 18.00.

— Постукав до сусіднього з нами офісу агенції нерухомості, — розповідає Андрій Білецький, 25 років, голова харківської організації "Патріот України". — Попросив діда-охоронця, аби покликали з нашого приміщення Дениса. Його не було, у внутрішній дворик вийшов Ігор Михайленко.

— Я запитав у нього: "Що ви хотіли?". А він приставив мені до скроні пістолета. Я вас, каже, зараз усіх порєшу, хохли! — згадує Ігор Михайленко, 23 роки.

На голоси з офісу вийшов 31-річний Віталій Княжеський:

— Ігор стояв боком і закривав собою пістолет. Я почав підходити, він смальнув. Наш офіс на першому поверсі, якраз іде ремонт. Половина інструмента на подвір'ї лежить. Я рукою налапав молоток. Стиснув у руці. У цей час Ігор якось вивернувся. Той вистрілив йому в спину. В упор. Я підбіг і вдарив нападника молотком по голові. Та він встиг у мене тричі вистрелити. Четверта куля наскрізь пробила долоню.

Ігор та Віталій повалили відвідувача. Зв'язали йому ззаду руки телефонним дротом.

— З офісу винесли вату й перекис. Обробили рану на голові. Подзвонили в міліцію. За 15 хвилин на місці було все міліцейське начальство.

— У нападника вилучили п'ять тисяч гривень й три тисячі доларів. Рацію. Пістолет "Форт-12Р", з якого він стріляв, — розказує Андрій Лихачов, 46 років, виконувач обов'язків начальника Дзержинського райвідділу. — Що сталося насправді, ми достеменно сказати не можемо. Нападник у неконтактному стані, не приходить до тями. У нього відкрита черепно-мозкова травма й ножові поранення в область серця.

Хто завдав ножових поранень, міліція не знає.

— У нас не було ножа, — говорить Віталій Княжеський. Його прооперували. Дістали три кулі. Прооперували також Ігоря Михайленка. У нього куля застряла в м'язах на шиї.

— Суперечка в них зав'язалася ще в інтернеті, — каже один із міліціонерів, не називається. — На форумі сперечалися на національні теми. Досварилися до того, що цей чоловік, він колишній афганець, прийшов до "патріотів" в офіс. Є версія, що його били кілька людей.

— Я добре знаю Сергія. Він активний дописувач форумів, позаштатний кореспондент інтернет газети "Аналітик юей", — розповідає правозахисник Андрій Бородавка, 40 років. — Сам прийшов до них в офіс, аби поговорити. Коли почалася сварка, Сергій хотів ретируватися. Але молоді й гарячі "патріоти" вирішили розібратися з непроханим гостем по-дорослому. Прихопивши ніж і молоток, наздогнали в арці та влаштували криваві розборки. Отак усе було Сергій відстрілювався, та це не допомогло. Урятував його наряд міліції, що проходив поруч. Сергій отримав чотири ножові поранення.

Сергій Колєснік перебуває у відділенні політравми лікарні швидкої допомоги. 26 серпня опритомнів.

— На форумі хлопець з їхньої організації написав, що зря ми перемогли фашистів.  Аби відбулося навпаки, то  зараз би  жили краще.  Ми з ним довго спорили. Запропонував зустрітися і поговорити. Приїхав до офісу "Патріоту України". На мене там навалилось четверо з ножами, молотком. Хоч у мене і був пістолет,  відбитися я не зміг, — розповів телефоном Сергій. — Боюся за свою родину тепер.

Зараз ви читаєте новину «"Я вас зараз усіх порєшу, хохли!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

389

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі