пʼятниця, 06 липня 2018 07:50

12 дітей отруїлися в оздоровчому таборі

У приватному дитячому оздоров­чому закладі санаторного типу "Славутич" у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області 2 липня отруїлися діти. 12 вихованців "Школи ­художньої гімнастики Дерюгіних", які тренуються і відпочивають у таборі, поскаржилися на нудоту, запаморочення й блювоту. Всіх помістили до медичного ізолятора. В таборі того дня перебували 226 дітей. Попередня причина отруєння — зіпсований йогурт.

— У меню йогурт мав бути на вечерю 30 червня. Але тренери забрали його в дітей. Мовляв, зайві калорії на ніч непотрібні, — розповідає 33-річний Арзу Акберов, начальник управління Держ­продспоживслужби в Київській області. — Термін придатності йогурту спливав наступного дня. Зберігати його потрібно за температури плюс 6 градусів. А тренери поклали його хто куди — в сумку, на стіл. Видали дітям уранці. Отруїлися не всі, бо хтось з'їв одну ложку, хтось викинув. Але що причина в йогурті — стверджувати не буду. На перевірку також відправили вечерю — овочеве рагу та котлету. Результати чекаємо за 5 днів.

Найважчий стан у 8-річної Маргарити. Вона впала в кому. Її госпіталізували до реанімації столичної клініки "Охматдит".

— Стан дівчинки з отруєнням не пов'язаний. Попередньо, в неї діагностували енцефаліт (запалення головного мозку. — ГПУ). Причину його виникнення встановлюють, — каже Арзу Акберов.

Медики оцінюють стан дитини як украй тяжкий. Прогнозів робити не беруться. Діагноз офіційно не підтверджують, але і не спростовують.

— Дівчинка непритомна, підключена до апарата штучного дихання, — каже 37-річний Олександр Урін, завідувач відділення інтенсивної терапії гострих інтоксикацій "Охматдиту". — Ми зібрали консиліум із найкращих спеціалістів нашої лікарні й медичного університету. Робимо все, аби розібратися з першопричиною хвороби й ускладненнями.

Решту 11 дітей, які мали проблеми зі здоров'ям, батьки забрали додому. Справу за фактом отруєння розслідує прокуратура. Табір продовжує працювати у звичному режимі.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей отруїлися в оздоровчому таборі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі