пʼятниця, 17 лютого 2023 05:30

Жив відлюдником і був учнем легендарної людини – кому сьогодні молитися

Жив відлюдником і був учнем легендарної людини – кому сьогодні молитися
Преподобний Ісидор прожив благочестиве життя. ФОТО: http://mlp.in.ua

Сьогодні християни вшановують преподобного Ісидора Пилусійського. Він народився у єгипетському місті Олександрів орієнтовно в 370 році.

Його батьки були благочестивими християнами і так само виховували сина. У юному віці Ісидор пішов жити відлюдником на Пилоусіотську гору. Згодом вирішив здійснити подорож до Константинополя – нині Стамбул. По дорозі познайомився з Іоанном Золотоустим і став його учнем – вчився проголошувати християнські проповіді.

Згодом Ісидор поселився у пустелі і заснував там монастир, де став ігуменом. Написав тисячі послань до воїнів, монахів та різних єпископів. Деякі з них збереглися до нинішнього часу.
Преподобний жорстко виступав проти єретиків і усе життя намагався навернути їх до правильного трактування християнської віри.

Помер Ісидор Пилусійський у 450 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сьогодні можна врятувати дітей від хвороб

Також сьогодні згадують Миколу Сповідника, ігумена Студійського. Він жив у ІX ст.

Преподобний виступав проти іконоборства, яке підтримував тодішній імператор Візантії Лев Вірменин. За свою непоступливість, Миколу часто арештовували і катували. Але він все рівно не відступав від віри.

За свою самовідданість від отримав від Бога дар зцілювати людей. Допоміг багатьом віруючим, які до нього зверталися.

Помер святий у 868 році.

Учора православні вшановували преподобного Симеона Богоприємця і Анну Пророчицю. Ці двоє людей були першими, хто побачив Ісуса Христа, коли його принесли у Єрусалимський храм на 40-й день після народження.

Зараз ви читаєте новину «Жив відлюдником і був учнем легендарної людини – кому сьогодні молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі