четвер, 13 червня 2019 13:27

Завербований Росією українець готував вибух на Харківщині

Завербований Росією українець готував вибух на Харківщині
ukranews.com Харків: попередили потужний вибух у селищі Краснопавлівка

На Харківщині міг статись потужний вибух у селищі Краснопавлівка.

Він міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки у регіоні через припинення водопостачання у містах Харків і Лозова, йдеться у повідомленні СБУ.

Диверсію попередили оперативники спецслужби. Вони затримали місцевого жителя після закладення та спроби приведення у дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал".

Зі слів затриманого, у лютому 2019-го він був завербований співробітниками ФСБ РФ у Бєлгороді (Росія) і здійснив злочин за їхнім завданням.

Диверсант заклав вибухівку у безпосередній близькості до ємності із хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води. У разі пошкодження відновленню не підлягає. Потужність вибухівки еквівалентна 2 кг тротилу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у шпигунському фільмі: українець виявився подвійним агентом

Російські спецслужби намагалися завербувати 2 військових Збройних сил, які мали доступ до секретних даних.

Для вербування українських військових вживали психологічний і фізичний тиск, погрожували життю та здоров'ю бійців та членам їхніх родин.

Зараз ви читаєте новину «Завербований Росією українець готував вибух на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі