середа, 27 квітня 2022 17:17

Замість Московського проспекту - герої України: Харків дерусифікують

Замість Московського проспекту - герої України: Харків дерусифікують
Назви вулиць мають стосуватись боротьби українського народу, сказав мер. Фото: Facebook.com/kharkovgovernment

У Харкові проведуть дерусифікацію вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту.

Про це повідомив мер Ігор Терехов.

"У Харкові не може бути топонімів, пов'язаних із країною-агресором.

Після нашої перемоги на першій сесії міської ради я запропоную депутатам варіанти перейменувань не тільки Московського району і Московського проспекту.

Думаю, що в ситуації розв'язаної проти нас війни багато назв вулиць, площ, скверів, зупинок громадського транспорту, пов'язаних із РФ, повинні зникнути з карти Харкова.

В нього і без цих назв залишиться дуже багато шрамів, які ще довго нам нагадуватимуть про те, який сусід за нашими східними й північними кордонами", - заявив Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар яйцем в голову: українці накреативили нових карикатур на Путіна

Найближчим часом на сайті міської ради створять спеціальний розділ, де можна буде залишати свої пропозиції, які топоніми Харкова мають назавжди зникнути, а які - з'явитися.

"Впевнений, що на карті нашого міста мають бути увічнені захисники Харкова та України - як окремі герої, так і цілі військові з'єднання.

Нові назви вулиць завжди нагадуватимуть нам і нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок вніс Харків у боротьбу за наші честь та гідність, за Незалежність країни, за право на існування українського народу", - заявив Терехов.

Також із сайту Харківської міської ради прибрали російські міста-партнери - Бєлгород, Нижній Новгород, Санкт-Петербург, Новосибірськ і Москву.

"У Харкова, який вже 63-й день зазнає цілодобових бомбардувань, не може бути побратимів у країні-агресорі.

Тим більше, не може бути містом-партнером Москва, в якій і зароджувалися плани знищення України та геноциду українського народу", - заявив мер.

У Києві перейменують майже 300 вулиць і знесуть 60 пам'ятників, що пов'язані з Росією і Білоруссю.

У столиці прибрали монумент з Арки дружби народів. Під час демонтажу скульптур у фігури робітника, що символізував Росію, відірвалася голова.

Зараз ви читаєте новину «Замість Московського проспекту - герої України: Харків дерусифікують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі