вівторок, 27 лютого 2018 16:13

Зросли ціни на овочі

Зросли ціни на овочі
Ціна на картоплю може знизитися після потепління. Фото:politeka.net

Вартість овочів "борщевого набору" на Львівщині зросла через різке похолодання.

Найбільше подорожчала картопля – на 40%, від 3,5 грн до 5 грн за кілограм, - про це пише ZAXID.NET.

"Станом на 27 лютого, середня ціна на картоплю вже становить 5 грн за кілограм. Це ціна за дрібний опт, тобто закупівля від кількох мішків", – пояснила керівниця інформаційного центру "Інфо-Шувар" Тетяна Гетьман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав продукти, які подорожчали найбільше

Багато картоплі на ринку продають дрібні фермери, які у мороз не хочуть відкривати свої сховища і транспортувати овочі, що можуть просто перемерзнути і зіпсуватися. Для транспортування в таку погоду потрібні спеціальні авто, а для продажу картоплі - теплі цехи.

Далі в рейтингу подорожчання експерти відзначити капусту, яка від початку тижня зросла в ціні майже на 22% і зараз коштує в межах 5-6 грн/кг. На 18% подорожчала також і морква до цінової відмітки 5-8 грн/кг. До позначки 4-5 грн/кг, тобто майже на 13%, подорожчала від початку тижня цибуля.

Кілограм капусти як у Польщі, так і в Україні коштує 3 грн. А цибулю на українському оптовому ринку в середньому продають по 3 грн/кг. На польському — 4 грн/кг. Таким чином, цибуля подешевшала на ринку "Столичний" на 50 коп., а на варшавському - на 41 коп.

Зараз ви читаєте новину «Зросли ціни на овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі