четвер, 20 жовтня 2022 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається наступати на Донеччині та масовано обстрілює Україну

Ворог намагається наступати на Донеччині та масовано обстрілює Україну
Окупанти обстрілюють Україну, але ЗСУ відповідають і масовано знищують ворога. ФОТО: Генштаб

Окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території та зосереджуються на стримування ЗСУ на окремих ділянках. Ворог намагається наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За останню добу росіяни завдали масованого удару по Україні. Зокрема, використовували іранські дрони-камікадзе, які спрямовували на цивільну інфраструктуру, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

"Білорусь і надалі підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА по території України", - йдеться у зведенні.

Окрім ударів ракетами і дронами, ворог обстріляв низку українських сіл і міст з артилерії, танків, та мінометів. Зокрема, на Сіверському напрямку росіяни били у бік Миколаївки та Костобродіва на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, скільки "шахедів" позбивали у четвер

На Слобожанському напрямку росіяни обстріляли три населені пункти та запускали безпілотник із бойовою частиною. А на Куп'янському та Лиманському напрямках ворог бив з мінометів та ствольної артилерії у бік Зарічного, Білогорівки, Торського, Тернів та Ямполівки.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник стріляв у напрямку Бахмута, Соледара, Зеленопілля та Яковлівки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти завдали вогневого ураження по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі у районах понад 35 населених пунктів. А на Південнобузькому напрямку росіяни відкривали вогонь у бік понад 30 сіл, селищ і міст. Також запускали розвідувальні дрони.

Росіяни вже втратили убитими в Україні понад 66 650 солдат, станом на ранок 20 жовтня. Лише за останню добу окупанти втратили більше 370 осіб, повідомили у Генштабі. В командуванні зауважують, що остаточні дані щодо російських втрат, ще підраховуються.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається наступати на Донеччині та масовано обстрілює Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі