середа, 01 червня 2016 19:34

Вода, свіжі овочі, газети - волонтери розповіли, що бажають бійці на передовій
7

Фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні з Вінниці виїхав черговий гуманітарний вантаж в зону АТО. Волонтери повезли на передову запчастини до автомобілів, засоби гігієни, продукти харчування, форму та спорядження. 6 тонн краму помістили у чотирьох машинах.

"Армія більш менш забезпечена, але нічого не буває зайвим. Люди допомагають набагато менше. Але зате прокидається совість у тих, хто раніше не цікавився війною і починає допомагати. У нас такий менталітет, поки ніхто з родичів не попаде в АТО і не побачить своїми очима, що там робиться, то і далі відпочиватиме в Турції чи Єгипті. Починають усвідомлювати, коли приходить повістка"- говорить волонтер Юрій Тира.

Волонтери везуть допомогу в Піски, Красногорівку, Мар'їнку, Авдіївку.

"Міськрада помогла більше всіх. Є кілька підприємств, які підтримують постійно. Полуницю і черешні не беремо. Ніхто не приніс. Але наші хлопці умудряються віджимати так звані "сірі" території і на тих дачних ділянках їсти полуницю та черешні" - каже Тира.

Волонтер зазначає, окуповану територію можуть відвоювати. Питання лише в ціні і доцільності.

"Я не готовий, щоб мої друзі помирали, щоб відвоювати територію. Політики і бізнесмени домовляться набагато швидше. Суть в тому, що в Авдіївці працює коксохімічний завод у три зміни, який належить Ахметову. Туди не падають ні міни, ні снаряди. А за два кілометри - фронт, де гинуть наші хлопці. Ось така війна, - зазначає Юрій Тира. - Не хотів би, щоб це являлось відмазкою для тих, хто не хоче допомагати армії. Важливо передавати допомогу і їздити до військових. Армія має знати, за що і за кого воює. В першу чергу за щасливе майбутнє дітей. Прошу молодь, студентів здобувати освіту і не виїжджати за кордон, а працювати і народжувати та виховувати дітей в Україні. Не можна допустити, щоб наші діти були потенційними емігрантами".

Читайте також: Ніхто не хоче жити в країні, де всім начхати на війну - Дейнега

Додатково для військових напекли пиріжків та сирних запіканок. Бійці найбільше просять привезти овочі та воду.

"У нас є прямий зв'язок з хлопцями з передової. Намагаємося виконати всі побажання. Зараз вони потребують води, будь-яких свіжих овочів - помідори, огірки, зелена цибуля. Всі читають вінницькі газети" - говорить начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Вінницької міськради Олег Панфілов.

Волонтери везуть огорожу у Піски. Її встановлять навколо дубового хреста, якого поставили на честь загиблих земляків. Під Пісками загинуло семеро вінничан.

Перед від'їздом волонтери подякували підприємцям та громадським активістам за допомогу та підтримку і нагородили волонтерськими медалями "За відродження України".

Зараз ви читаєте новину «Вода, свіжі овочі, газети - волонтери розповіли, що бажають бійці на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі