пʼятниця, 02 серпня 2019 18:22

Владу в Україні й надалі не любитимуть - історик

Владу в Україні й надалі не любитимуть - історик
Зміни, на думку Сергія Олександровича, мають бути щодо елементарних речей у парламенті - дисципліна, відсутність кнопкодавства, прогулів, якісні законопроекти, які ведуть до вдосконалення економіки. Не варто знову лізти в гуманітарну сферу, до тем, які набридли Фото: Прочерк

Нелюбов до влади в українців - одна із ознак ментальності. Із Володимиром Зеленським дива не трапиться - мине зима, і люди ставитимуться до нього, як до попередніх президентів.

Про свої прогнози і перестороги щодо нинішньої політичної ситуації розповів Gazeta.ua історик з Черкас Сергій Шамара.

" Петро Порошенко виявився дуже охочим до влади і не захотів нею ділитися. Багато людей говорили: "Будь хто - аби не Порошенко". Але він зробив усе, щоб решта суспільства не боялася війни. Усі продовжували ходити по ресторанам, їздити до Росії, відчували лише, що долар подорожчав. Люди, не знають цієї небезпеки, готові міняти коней на переправі. Але тепер ми не традиційно поміняли Схід на Захід, як завжди було, а обрали президента, за якого проголосувала більшість у всіх регіонах. Він симпатичний для багатьох україномовних, російськомовних, київського і московського патріархату людей", - сказав Шамара.

Зеленський отримав цілковиту владу. На думку історика, лише час покаже чи він насправді несистемний політик та як працюватимуть його депутати у Верховній Раді.

"У мене до нього довіри відсотка 3. Електорат протримається трохи більше, ніж 40 днів, бо соромитимуться свого вибору, раптом він поведеться неадекватно. Будуть до кінця заперечувати, що щось не вдається. Достатньо перезимувати і у нас ненавидять кожного президента. Люди у ВР, різного покрою: є ідеологічні або такі, яким аби лиш пройти. А може вони його зрадять, вступлять у зовсім іншу коаліцію. А закони про імперативні мандати, відкликання депутата до того часу не приймуть. Знову включаться великі фінансово-промислові групи, олігархічний капітал. Вони можуть вплинути на ситуацію навіть поза Зеленським, або навіть керуватимуть ним. Уперше за всі каденції президентів України складається враження, що цей геть не самостійний. Невеликий відсоток людей ставиться до президента і усієї його компанії як до сонцесяйних і божедайних осіб. Інші сприймають критично. Надалі владу в Україні знову не будуть любити. На це дуже вплинули більшовики, які 70 років розповідали про класову боротьбу. Незаможні селяни й робітники проти інтелігенції", - розповів учений.

Зміни, на думку Шамари, мають бути щодо елементарних речей у парламенті - дисципліна, відсутність кнопкодавства, прогулів, якісні законопроекти, які ведуть до вдосконалення економіки. Не варто знову лізти в гуманітарну сферу, до тем, які набридли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це реальне впровадження "політики фішечок": експерт пояснив заяву на звільнення Богдана

"Прогнозувати складно. Голова адміністрації говорить одне, а через пів доби президент каже інше. Не зрозуміло, яка політика в цілому, які стратегії. Це загравання з масами" - додає чоловік.

254 мандати в парламенті 9-го скликання отримає партія "Слуга народу", фракція якої стане найбільшою в історії українського парламенту. Представники фракції вже заявляли про можливе існування коаліції виключно зі своїх депутатів, утім не відповіли прямо на запитання щодо об'єднання з новоствореним "Голосом".

Зараз ви читаєте новину «Владу в Україні й надалі не любитимуть - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі