середа, 06 квітня 2016 15:37

Влада відсунула Крим на другий план - Джемілєв

Влада відсунула Крим на другий план - Джемілєв
Фото: REUTERS

Українська стратегія щодо повернення Криму не задовольняє кримських татар. Вони вважають, що тема деокупації Криму відходить на другий план.

Про це заявив уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Скажу відверто, стратегія держави щодо Криму нам не дуже подобається. Ми спочатку наполягали, що повинно було бути міністерство у справах окупованих територій зі статусом віце-прем'єра, але створили лише службу по Криму, у якій немає навіть приміщення, і вона займається тільки аналітичною роботою", - заявив Джемілєв.

"Ми дуже незадоволені тим, що в Мінських угодах ні слова не говориться про те, що агресор повинен повністю очистити окуповані території, тобто тема Криму з цих угод випадає", - підкреслив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує війну проти кримських татар - Джемілєв

Він нагадав, що позиція президента України Петра Порошенка в питанні деокупації частини території України зводиться до того, що спочатку треба звільнити Донбас, а потім Крим.

"З нашої точки зору, це неправильно", - зазначив Джемілєв.

Він підкреслив, що "треба було наполягати на тому, що ніякої мови про зняття або ослаблення санкцій (щодо РФ) не може йти, поки хоч один квадратний метр (території України) буде окупований Російською Федерацією".

Нагадаємо, раніше у Держдепі запевнили, що зроблять все можливе для повернення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Влада відсунула Крим на другий план - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі