пʼятниця, 21 червня 2019 16:54

Відкрили перший в Україні йога-парк
8

Для занять йогою треба багато кисню
Фото: Оксана Княжик
З кожним роком йогу практикує більше людей
На відкритті очікують понад 200 відвідувачів
Щочетверга можна буде безкоштовно займатись з інструктором
На відкритті йога-парку садили дерева, проводили майстер-класи на килимку і устаткуванні.

У Львові в Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відкрили перший в Україні йога-парк. Відкриття приурочили до Міжнародного дня йоги, який відзначають 21 червня.

"У Львові йогу ми практикуємо більше 10 років — розповідає організаторка проекту Наталя Могилівець. - Коли наставало літо, то завжди хотілось вийти на свіже повітря, щоб подихати. Для вправ треба багато кисню і ми виходили до парку Франка. Згодом зрозуміли, що хочемо мати свій простір, де б збирались йоги. З часом помітила, що не всі люди можуть робити однаково складні вправи.Тоді ми з Інститутом йоги почали розробляти пробні допоміжні устаткування, які допоможуть розтягнутись і забрати дискомфорт у тілі, що виникає під час вправ. З часом зрозуміли, що було б добре зробити поляну з устаткуванням".

На відкритті йога-парку садили дерева, проводили майстер-класи на килимку й устаткуванні. Щочетверга в певні години тут буде інструктор і кожен безкоштовно зможе прийти і займатись. Обмежень за віком нема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили фантастичний парк "Зоряних воєн"

"Після того, як написали про те, що відкриватимемо такий парк, до нас звернулись йоги з інших міст України: Києва, Одеси, Ірпеня. Вони також готові докласти зусиль, щоб у їхніх містах відкрили такі зони. Зараз намагаємося популяризувати йогу, проводимо багато заходів. Хочемо показати, що йога - це не релігія, не психопрактика, а робоча система, яка допомагає людині психологічно і фізично бути більш здоровою. Так вдається розвінчувати міфи про йогу. З кожним роком з'являється все більше людей, які починають її практикувати", - говорить Могиливець.

Міжнародний день йоги відзначають щорічно 21 червня.Йога – це древня фізична, психічна і духовна практика, яка виникла в Індії. Слово "йога" походить від санскриту і означає "з'єднання" або "зв'язок", символізуючи з'єднання тіла і свідомості.Сьогодні існує кілька різних напрямків йоги, які практикуються в усьому світі і продовжують рости в популярності.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший в Україні йога-парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі