субота, 22 червня 2019 17:05

Виборців підкуповували ліками

Виборців підкуповували ліками
Харків'янам від імені кандидата в депутати роздавали набори з ліками. Фото: ua.korrespondent.net

У Харкові від імені кандидата в депутати від округу №169 виборцям роздавали набори з лікарськими засобами.

У такий спосіб хотіли вплинути на виборців під час голосування на дострокових парламентських виборах і змусити віддати свій голос за певного кандидата, повідомляє поліція Харківської області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Підкуп виборця, учасника референдуму". Причетним загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

У поліції зазначають, що з початку передвиборчої кампанії правоохоронці зареєстрували 18 повідомлень у Харківській області про порушення закону "Про вибори народних депутатів України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відкрила справу через перейменування проспекту Жукова

З початку виборчої кампанії в поліцію надійшло 203 повідомлення про порушення. Серед них найбільш численні - це підкуп виборців - 50 фактів та порушення встановлених правил агітації - 111 фактів. За інформацією з цих повідомлень слідчі поліції відкрили 6 кримінальних проваджень. Про це заявив керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

Зараз ви читаєте новину «Виборців підкуповували ліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі