вівторок, 28 листопада 2017 07:10

В управлінні СБУ провели люстрацію

В управлінні СБУ провели люстрацію
Завдяки люстрації на Полтавщині звільнили щонайменше 22 нечесних чиновника. Фото: g-tv.tk

28 листопада 2014 року повідомили про люстрацію Олексія Скленя - першого заступника керівника управління Служби безпеки Українив Полтавської області. Так місцеве СБУ "очистили" на 0,38%.

Про це пише видання "Полтавщина".

Олексій Склень був заступником керівника СБУ з початку 2014 року. Після звільнення йому заборонили 10 років працювати на посадах, до який застосовують люстраційний закон.

Загалом 2014 року полтавська філія СБУ перевірила за критеріями люстрації ще 244 співробітника. Проте порушень у жодного не знайшла. Ще до закінчення процедури очищення влади 2 працівника звільнилися через вік та стан здоров'я.

Протягом 2015-16 років з СБУ Полтави люстрували Юрія Парамонова та Віталія Петренко. Обидва обіймали найвищі посади у відомстві.

У січні 2015 у Полтаві люстрували 4 співробітника колишньої Державтоінспекції. Таке рішення прийняв міністр МВД Арсен Аваков. Даїшників з Полтавсього та інших регіонів покарали через складання протиправних протоколів проти учасників Євромайдану та Автомайдану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми зібралися, щоб влада була не злодійська, а українська"

Станом на лютий 2016 року на Полтавщині звільнили 22 держслужбовців відповідно до Закону "Про очищення влади". З них - 7 працівників прокуратури, стільки ж - органів МВС, 2 - з облдержадміністрації, по 1 працівнику - з Державної фіскальної служби, районної держадміністрації, Державної інспекції сільського господарства та Державної екологічної інспекції.

У листопаді цьогоріч до міського голови Полтави Олександра Мамая завітали представники Національного агентства із протидії корупції і громадського люстраційного комітету. Очільник міста заявив гостям, що "мой адрєс - нє дом и нє уліца, мой адрєс - Совєцкій союз". Після цього втік від люстраторів.

Нардеп Вадим Рабінович заявив, що механізм люстрації в Україні повинен бути простим. Треба автоматично виключити з влади тих, хто правив країною 20 років - в Адміністрації президента, уряді та обласних адміністраціях.

Зараз ви читаєте новину «В управлінні СБУ провели люстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі