вівторок, 19 грудня 2017 15:10

В Україні може з'явитися новий крематорій

В Україні може з'явитися новий крематорій
Жителі Черкас просят владу побудувати крематорій. Фото: pravmir.ru

250 жителів Черкас підтримали електронну петицію на сайті міськради з проханням побудувати крематорій.

Автор петиції зазначила, що в містах стає все менше вільної землі, а кладовища переповнені, пише vikka.ua.

Кремація має багато переваг порівняно з традиційним захороненням. Такий спосіб поховання найменше впливає на екологію і в рази дешевший. Також процес кремації менш травматичний для психіки родичів покійного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мерії пояснили, чому відмовляються від крематорію

"Згідно з Законом України "Про поховання та похоронну справу" людина має право сама визначати спосіб захоронення свого тіла після смерті. Побудова крематорію в Черкасах забезпечить реалізацію цього права для черкасців", - пишуть у петиції.

Нині церква не перешкоджає кремації. При бажанні родичі покійного можуть запросити священика для відспівування прямо в крематорій. Це не суперечить православним канонам. До того ж, не всі люди є релігійними, а побудова крематорію не забороняє в той же час традиційні захоронення на кладовищах.

Вінничани зібрали 180 підписів на підримку проекту, про будівництво місцевого крематорію. Автором петиції є громадський діяч Дмитро Муженко. Він зазначає, що створення крематорію поліпшить екологію і зекономить землю вінницької громади.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може з'явитися новий крематорій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі