середа, 10 грудня 2014 15:32

У Криму знайшли давні поховання мусульман часів Золотої Орди

В селі Ізюмівка Кіровського району під час проведення водопроводу були знайдені людські кістки та фрагменти надгробних плит XIII-XIV століття. Про це повідомляє Духовне управління мусульман Криму (ДУМК).

"Це місце називається "Курганом Кемаль-ата". За давніми легендами саме там знаходиться могила темника Золотої Орди, чоловіка дочки хана Бердібека – Мамая. На початку 90-х дослідник Марк Крамаровський проводив розкопки навколо кургану, проте зусилля не увінчалися успіхом. Археолог лише висловив припущення про розташування мусульманського кладовища XIII-XIV століття саме у цій місцевості", – розповіли у прес-службі.

У ДУМК також зазначають, що з'ясувати, хто проводить комунальні роботи на місці кладовища наразі не вдається. Відомо лише, що людські останки не стали приводом їх призупинення. У зв'язку з цим релігійна організація має намір звернутися зі скаргою у відповідні державні органи. На місце розкопок планується залучити археологів та істориків. Всі знайдені фрагменти мусульманських надгробних плит будуть ретельно вивчені фахівцями, а останки перепоховають за мусульманськими звичаями.

Зараз ви читаєте новину «У Криму знайшли давні поховання мусульман часів Золотої Орди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі