понеділок, 08 вересня 2014 15:02

В Криму проводять обшуки в активістів майдану

В Криму проводять обшуки в активістів майдану

 

У Криму проводять обшуки в будинках активістів та відомих блогерів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів підприємець Андрій Парамоненко. Перевіряють у першу чергу тих, хто не працює на державній службі та має власний бізнес,активно позиціонує свою думку або не став громадянином Росії.

"Це люди з ФСБ, які приходять переважно вночі. Кажуть, що мають заяву, що хтось із членів родини розповсюджує наркотики, зброю чи заборонену літературу. Був при обшуку у свого товариша. Бачив, як поліцаї викидають все з шаф, шухляд, кухонних шафок зносять все на середину кімнати. Коли нічого не знайшли, то навіть не вибачились перед господарями. Просто пішли до інших. Потім товариш кілька днів розгрібав завали. А його чотирирічна донька почала заікатися", - каже Парамоненко.

У суботу, 6 вересня, співробітники поліції окупованого Криму провели обшук в будинку підприємця Мустафи Османова з села Міжводне Чорноморського району Криму. Він став відомий в грудні 2013 року, коли привіз на Майдан незалежності казан, щоб готувати плов для Евромайдана. У понеділок, 8 вересня, поліція Сімферополя провела обшук в будинку Лізи Богуцької, відомого кримського дизайнера і блогера за звинуваченням у тому, що в травні 2014 року вона разом з представниками кримськотатарського народу зустрічала в Армянську лідера Меджлісу Мустафу Джемілєва. Поліція вилучила в будинку всі комп'ютерну техніку, включаючи телефони і навіть GPS навігатори. Лізу Богуцьку в даний момент відвезли у відділення поліції, адвоката до неї не допускають.

Політтехнолог Тарас Березовець каже обшуки будуть лише частішати, особливо після виборів.

"Зараз проводиться зачистка активістів  перед виборами в місцеві думи. Поки під обшуки потрапили татари та люди які не взяли громадянства  Росії і  висловлюють свої активні позиції. Основне завдання російських спецслужб - посадити неугодних. Будуть підкидати  ті ж наркотики і зброю. Після виборів обшуки не припиняться"

Зараз ви читаєте новину «В Криму проводять обшуки в активістів майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі