середа, 27 липня 2016 20:01

Україна готує партію танків "Оплот" для Таїланду
5

Фахівці Таїланду здійснюють прийомку танків «Оплот» на ДП «Завод ім. Малишева»
Фото: Андрій Кравченко
Фахівці Таїланду здійснюють прийомку танків «Оплот» на ДП «Завод ім. Малишева»
Фахівці Таїланду здійснюють прийомку танків «Оплот» на ДП «Завод ім. Малишева»
Фахівці Таїланду здійснюють прийомку танків «Оплот» на ДП «Завод ім. Малишева»
танк «Оплот» на Міжнародній  виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати (лютий 2011 р.)

Україна підготувала і незабаром відправить чергову партію нових танків "Оплот" до Таїланду.

Про це повідомили кореспонденту Gazeta.ua в адміністрації Державного підприємства "Завод ім. Малишева", коментуючи хід виконання контракту на поставку Бангкоку 49 танків "Оплот" вартістю близько 250 млн. дол.

"Чергова партія танків виготовлена і незабаром буде відправлена замовнику", - сказав представник заводу.

За його словами, "виконання контракту триває за планом, і підприємство працює над виробництвом чергової партії машин".

Як повідомляє прес-служба заводу, представники Збройних сил Таїланду "здійснили прийомку партії танків "Оплот", вже вдруге цього року, – виготовлених підприємством у межах "тайського контракту".

Процес огляду та апробації машин пройшов у два етапи: в складальному цеху і на полігоні.

"Продемонстровані унікальні ходові якості танка, його захист, система управління вогнем, у тому числі можливості навігаційного забезпечення і витривалість у екстремальних випадках. Всі тактико-технічні характеристики машини були повністю підтверджені. Поставлені перед екіпажами завдання – виконані на "відмінно", - йдеться у повідомленні.

"Контрагент результатом задоволений повністю – приймання пройшло успішно. Замовником відзначено відмінну якість бойової машини – підписаний протокол здачі готової продукції. Партія танків на потреби Збройних сил Таїланду повністю готова до відправки, яка намічена найближчим часом", - повідомляє прес-служба.

Зазначається також, що "на підприємстві вже триває процес виготовлення наступної партії БМ "Оплот" у межах зазначеного контракту – з метою виконати поставку в найкоротший термін".

Довідка Gazeta.ua. Контракт на поставку 49 танків "Оплот" був підписаний між Україною і Таїландом 1 вересня 2011 р. За оцінками експертів, це найбільша експортна угода з часів укладання Україною відомого "пакистанського" контракту (320 танків Т-80УД, близько $ 0,5 млрд.). Виконавець контракту – ДП "Завод ім. Малишева" – головний виробник бронетехніки в Україні, входить до Держконцерну "Укроборонпром".

Танк "Оплот" створений Харківським конструкторським бюро ім. Морозова. 2009 року прийнятий на озброєння української армії. Серійне виробництво машини було розпочате на Держпідприємстві "Завод ім. Малишева" у Харкові. Перший зразок танка "Оплот" в рамках експозиції України був показаний на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) у лютому 2011 р., а також на виставці IDEX-2013.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує партію танків "Оплот" для Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі