четвер, 24 грудня 2015 14:34

У Львові з'явився перший сертифікований батяр

 

Львівський гід та краєзнавець 51-річний Петро Радковець отримав сертифікат свого образу - "Петро Радковець - батяр". Чоловік працює в образі львівського батяра багато років - з підкрученими вусами, тростиною, у капелюсі. Так його можна порбачити на вулицях міста. Лише зараз запатентував свій робочий стиль.
"Мій образ - це моя власність. Але різні компанії почали без мого дозволу використовувати моє зображення. От будівельна фірма причепила мене на біл-борд. Я з нею судився. Але я не міг просто сказати: не робіть цього. Тепер у мене є всі аргументи, бо маю документ. Отож, пивні заклади, видавництва, з якими я не хочу мати справу, не зможуть зловживати цим образом."
Петро Григорович звернувся до юридичної компанії, яка через спеціальну фірму оформила сертифікат за три місяці.
"Коштує це небагато - кожна людина, яка працює, може себе захистити, - каже львовознавець. - Мені дали офіційний документ. Тепер моє добре ім'я захищене, бо це мій капітал."
Свій образ Радковець колись придумав сам.
"Якось зранку, коли я голився біля дзеркала, згадав, що вуса можна закрутити з допомогою мила. Так робили у давнину. І підкрутив собі так, потім почав регулярно. А людям це сподобалося. Пізніше я додав камезельку, метелик."

Зараз ви читаєте новину «У Львові з'явився перший сертифікований батяр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі