пʼятниця, 14 червня 2019 13:02

У Львові пройде Фестиваль давньої музики

У Львові пройде Фестиваль давньої музики
Пройде Міжнародний Фестиваль Давньої Музики у Львові. Фото: прес-центр фестивалю.

15, 16 та 23 червня у Львові пройде щорічний міжнародний Фестиваль давньої музики. Особливістю фестивалю є поєднання в програмах композицій давніх епох та сучасності.

Людмила Капустіна, мистецький директор фестивалю розповідає, що у цьогорічній програмі будуть майстеркурси та 4 концерти виконавців з України, Швейцарії, Білорусі та Франції.

На концертах виступатимуть Анна Іванюшенко, клавесин, Наталія Кожушко-Максимів, флейта (Україна), Жан-Крістоф Фріш, флейта (Франція),
"A Cappella Chor Zürich" (Швейцарія), Хор Барокової капели (Україна) дирегентом якої є Богдан Швед (Україна-Швейцарія), гурт "Стары Ольса"
(Білорусь).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саундтрек до серіалу "Чорнобиль" записав львівський хор

Концерти у Львові відбуватимуться у дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Крушельницької, у Римо-католицькому кафедральному соборі, у "Віденській кав`ярні", і в дзеркальній залі палацу Потоцьких.

Фестиваль Давньої Музики у Львові заснований у 2003-му Романом Стельмащуком. Це єдиний в Україні фестиваль, що на професійному рівні представляє давню музику різних європейських країн. Зокрема вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну. Протягом минулих років Фестиваль відвідали виконавці зі Швеції, Швейцарії, Італії, Австрії, Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Чілі, США, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Росії, Білорусі. Фахівці- музиканти не лише виступають в концертах, але й надають консультації та проводять курси майстерності, що сприяє розвиткові "історично поінформованого" виконавства в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пройде Фестиваль давньої музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі