вівторок, 25 травня 2021 19:29

У Харкові скасували регіональну мову

У Харкові скасували регіональну мову
Регіональну мову в Харкові визнали протиправною. Фото: Reuters

У Харкові скасували регіональну мову.

Відповідне рішення виніс Харківський окружний адміністративний суд. Про це повідомляє громадський діяч Святослав Літинський у Facebook.

"Суд визнав протиправним і нечинним рішення Харківської міськради про реалізацію в Харкові положень закону "Про засади державної мовної політики", який Конституційний суд визнав неконституційним у 2018 році", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше судитимуть нардепа-кнопкодава

За словами Літинського, Харківській обласній прокуратурі знадобилося 4 роки, щоб подати позов. Відтепер усі посилання на рішення міської ради про впровадження регіональної мови є нікчемними.

Літинський відзначив, що мовні активісти зверталися до Харківської міськради з серпня 2018 року з проханням скасувати рішення про запровадження регіональної мови в Харкові, але міськрада відмовлялася, тому довелося звертатися до прокуратури.

Прокуратура теж подала позов лише після рішень судів двох інстанцій. Таким чином "регіональну мову" в Харкові скасовано.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Олександра Тупицького, якого президент Володимир Зеленський відсторонив від посади голови Конституційного суду і скасував його призначення суддею. Обвинувальний акт передали до Подільського районного суду міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові скасували регіональну мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі