неділя, 20 листопада 2016 00:08

Тяжко поранені воїни АТО змагались в кросфіті
13

Фото: Валерій Шмаков

У Львові провели "Ігри Героїв" - змагання з кросфіту для ветеранів АТО, які отримали важкі поранення.

В турнірі взяли участь військові, що втратили кінцівки у бойових діях, а також люди з інвалідністю. Попередні етапи змагань вже відбулися у Києві, Харкові, Дніпрі та Миколаєві.

"В "Іграх Героїв" міряються силою 25 спортсменів з різних областей України, в тому числі 13 представників Львівщини. Більшість учасників це бійців АТО, решта – ті, хто отримали травми в результаті ДТП чи захворювань. Вони не є професійними спортсменами. Але ті, хто тренуються уже протягом півроку, можуть дати фору здоровим людям, - зазначив ініціатор проекту Євген Коваль.

Турнір проводився у 3 етапи: індивідуальний – для досвідчених і натренованих, командний – для ветеранів АТО та окремий – для учасників на колясках. Хлопці змагалися у таких видах спорту як пауерліфтінг, гімнастика, тяжка атлетика.

Головною метою Ігор є психологічна та спортивна реабілітація бійців АТО, соціальна адаптація інвалідів, поширення спортивного руху. Учасники прагнуть своїм особистим прикладом показати іншим людям з особливими потребами, що їм під силу повернутися до повноцінного життя.

"Поранення я отримав 16 серпня 2014 року біля населеного пункту Жданівка на Донеччині. Внаслідок мінометного обстрілу одна із мін розірвалася поблизу мене і сколок зламав хребет. З того часу пересуваюся на візку, але докладаю всіх сил, щоб знову почати ходити. Завдяки "Іграм Героїв", в яких взяв участь вперше, тепер вже знаю план своїх занять на майбутнє", - розповів десантник 25-ї бригади, учасник АТО Віктор Легкодуб.

Переможці ігор матимуть змогу спробувати себе у міжнародних змаганнях із бійцями країн-членів НАТО у Брюсселі.

Українські воїни АТО, які пройшли курс реабілітації після поранень - Вадим Свириденко, Вадим Мазніченко, Дмитро Фесенко і Павло Степанов - успішно подолали 10-кілометрову дистанцію 41-го Марафону Морської піхоти США.

Зараз ви читаєте новину «Тяжко поранені воїни АТО змагались в кросфіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі