субота, 07 липня 2018 04:21

Повідомили про пік захворювань на кір

Автор: kolomyia.today
  Лікарі сказали, коли наступить пік захворювання на кір
Лікарі сказали, коли наступить пік захворювання на кір

Захворюваність на кір в Україні не збирається йти на спад.

Навпаки кількість випадків недуги збільшуватиметься. Особливо із настанням холодів та відновлення навчання у школах та вишах, пише naparise.

Спалахів варто було очікувати, адже через проблеми із вакциною, які були в нашій державі з 2009 року, щеплення отримали лише 55% дітей, які підлягали імунізації. На сьогодні, як запевняють представники департаменту охорони здоров'я ОДА, вакцини вдосталь. У медичних закладах краю наявні 28,8 тисяч доз – це 120% від потреби для Вінниччини.

"За всі роки накопилася велика кількість як не щеплених, так і недощеплених дітей. Тому ми очікували цей спалах, на сьогодні захворюваність росте. Знижуватися не буде, поки ми не вакцинуємо всіх наших дітей. До того ж варто пам'ятати, що кір - це вірусна інфекція, яка любить холодну пору року. Тому ми можемо очікувати з осіннього періоду новий пік зростання захворюваності, що буде пов'язаний з похолоданням і повернення дітей та студентів до навчання в організовані колективи", - зазначила лікар-епідеміолог Вінницького лабораторного центру МОЗ України Айнур Жумабекова.

Однак, це не говорить, що хвороба не підступна влітку. "Підчепити" кір можна і на відпочинку в Одесі та Карпатах. Це регіони, де спостерігається стрімке зростання захворюваності.

"Зараз сезон відпусток і багато хто везе своїх дітей на оздоровлення. Наприклад, до моря в Одесу, чи у гори в Карпати. А на сьогоднішній день ці регіони входить в перелік областей з дуже високим рівнем захворювання. Тому ми не можемо сказати, що захворюваність на Вінниччині впаде. Вона буде увесь рік і перейде на наступний", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від кору померла 8-річна дитина: медики опублікували сумну статистику

Вінниччина посідає останні місця серед областей України за кількістю хворих на кір. В середньому за місяць у нас реєструється 200-300 випадків недуги, тоді, як в лідируючих регіонах, таких, як Одеський, Закарпатський, Чернівецький, Івано-Франківський, протягом місяця реєструється більше 1000 хворих.

За минулий тиждень в області на кір захворіло 93 вінничан, з них 66 – діти. Із всіх захворілих 61,5% не були щеплені проти цієї вірусної інфекції. Загалом з початку року на Вінниччині зареєстровано 748 випадків кору.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про пік захворювань на кір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі