середа, 02 серпня 2017 15:44

"Скоро в столицю" - кавун з баржі з'явився у Twitter

Автор: скріншот Twitter
 

У соцмережі Twitter з'явилась сторінка, присвячена кавунам з баржі, які пливуть з Херсонської області до столиці.

На стіні спільноти підписників сповіщають про рух баржі кожні 30 хв. Сторінка вже має понад 300 підписників, а їхня кількість щогодини збільшується

"Наближаємось до #ГорішніПлавні 👌 Це буде історична зустріч! МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ! Тегніть мера, хай печуть каравай!" - йдеться в одному з останніх дописів.

Баржа з 250 т кавунів вирушила до Києва з Голої Пристані Херсонської області 31 липня. 6 фермерських господарств домовилися з компанією, яка перевозить Дніпром зерно, що до столиці баржа рушить за зерном не порожня, а з кавунами. Їх везуть у спеціальних ящиках. Просторі, з можливістю провітрювання.

Відстань від міста відправлення до Переяслав-Хмельницького, що неподалік Києва, 750 кілометрів, повідомив капітан баржі. Доїхати до торговельних мереж столиці кавуни мають орієнтовно за 4,5 доби.

"Орієнтовна дата прибуття баржі до Переяслава-Хмельницького - в п'ятницю. Про точний час повідомимо" - повідомили Gazeta.ua телефоном на підприємстві "Нібулон".

За оцінками фахівців, баржа замінить близько 50-ти фур. Це позначиться на ціні – замість витрат на транспортування у додаткову гривню на кожному кавуні буде лише 60 коп.

Кавуни надійдуть у мережу супермаркетів Києва, де продаватимуться як акційні.

Баржі з кавунами возили до Києва з Голої Пристані до 1993 року. Потім ще раз 2003-го фермери спробували відродити цю традицію – відправили одну баржу. Після цього таке транспортування припинили.

Зараз ви читаєте новину «"Скоро в столицю" - кавун з баржі з'явився у Twitter». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі