субота, 02 березня 2024 21:32

Скільки коштують квартири у Харкові під час війни: можна придбати по ціні комп'ютера
6

Ціни на квартири в Харкові
Фото: dom.ria.com
Ціни на квартири в Харкові
Ціни на квартири в Харкові
Ціни на квартири в Харкові
Ціни на квартири в Харкові

Вартість квартир у Харкові одна з найнижчих серед великих міст України під час війни.

Через постійні російські обстріли попиту на купівлю житла майже немає, а ціни впали. Середня вартість м² станом на кінець лютого 2024 року, за даними Dom.ria, становить $799 або 30 921 грн.

Для порівняння, у Києві м² на вторинному ринку коштує в середньому $2 043, а квартира - понад $144 тис. У Львові середня вартість м² становить $1457, у Дніпрі - $1067.

Скільки коштує квартира у Харкові

Середня ціна за об'єкт у Харкові становить $39 239, найдешевше в Індустріальному районі міста - $643 за м². В інших районах ціни наступні:

Київський - $663
Немишлянський - $846
Новобаварський - $784
Основ'янський - $834
Салтівський - $763
Слобідський - $815
Холодногірський - $837
Шевченківський - $999

Найдешевші квартири у Харкові

Ціни на квартири-готельки у Харкові стартують від $3,5 тис. Найдешевший варіант - житло загальною площею 21 м² у Київському районі. Квартира потребує ремонту, але повністю мебльована та укомплектована технікою.

За $7 тис. продається готелька з євроремонтом у новому будинку, однак її площа менша - 13,4 м². Загалом на сайтах з пошуку нерухомості багато таких дешевих пропозицій на будь-який смак та бюджет. За $9 тис. можна придбати готельку зі свіжим ремонтом, технікою та кухнею.

Смарт-квартири в Харкові

Придбати смарт-квартиру в Харкові можна щонайменше за $11,5 тис. Найдешевший варіант - житло площею 12 м² у новобудові зі свіжим ремонтом, меблями та технікою. За такі ж гроші продається однокімнатна квартира 25 м², у якій розпочали капітальний ремонт.

Однокімнатну квартиру площею 27 м² у Харкові можна придбати за $12 тис. Схожих оголошень дуже багато. Таке житло переважно із свіжим ремонтом, укомплектоване меблями та технікою.

Від $15 тис. у Харкові можна знайти однокімнатну квартири біля метро та із сучасним ремонтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер із США накупив квартир для українців: які там умови та хто може безкоштовно жити

Двокімнатні квартири

Найдешевша двокімнатна квартира у Харкові коштує $7 тис. Це готелька площею 28 м², яка потребує ремонту. Трохи дорожче, за $9,2 тис. можна придбати готельку укомплектовану меблями, технікою та зі своїм санвузлом.

За $16,5 тис. продається двокімнатна квартира площею 48 м² в Індустріальному районі. Вона розташована на першому поверсі дев'ятиповерхового будинку, з меблями та технікою.

Багато пропозицій з продажу двокімнатних квартир за $18 тис. Їхня площа близько 45 м². Таке житло укомплектоване меблями і технікою, але потребує хоча б косметичного ремонту.

Двокімнатні квартири з євроремонтом у Харкові стартують від $22 тис. Наприклад, за таку ціну пропонують житло в Салтівському районі. Площа квартири становить 44 м², уся техніка та меблі залишаються новому власнику.

Відносно дешевих варіантів житла на сайтах багато, водночас елітну нерухомість також намагаються продати. Так, у Харкові пропонують двокімнатну квартира у центрі за $430 тис. Її площа становить 170 м².

Трикімнатні квартири

Ціни на трикімнатні квартири в Харкові стартують від $11,5 тис. Загальна площа житла 42 м². Квартира розташована на першому поверсі двоповерхового будинку і потребує ремонту.

За $23 тис. у Харкові можна придбати трикімнатну квартиру площею 65 м². Вона розташована на шостому поверсі девʼятиповерхового будинку. Пропозицій від $23 до $30 тис. багато, майже усі вони потребують хоча б косметичного ремонту.

Трикімнатну квартиру укомплектовану необхідними для життя технікою та меблями у Харкові можна купити щонайменше за $25 тис. Наприклад, у Київському районі міста пропонують житло площею 62 м² у жилому стані. Усе в квартирі залишається новому власнику.

Минулого року ціни на житлову нерухомість в Україні зросли у середньому на 14,5% у порівнянні з 2022 роком.

Найбільше зросли ціни на двокімнатні квартири на вторинному ринку, повідомляє Державна служба статистики.

Ріст вартості житла був майже втричі вищим, ніж офіційний рівень інфляції (5,1%).

На первинному ринку ціни на квартири зросли на 12,8%, на вторинному - на 15,6%.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштують квартири у Харкові під час війни: можна придбати по ціні комп'ютера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі