середа, 16 березня 2022 15:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію покарають: у Київ терміново прибув прокурор з Гааги

Росію покарають: у Київ терміново прибув прокурор з Гааги
За свої злочини Росія понесе покарання. ФОТО: pexels.com

У Київ приїхав прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан. Почав особисто збирати докази злочинів, які вчинила Росія проти України.

Ми вже ознайомилися із фотографіями з Маріуполя та інших українських міст. Побачили, як там страждають люди, заявив Карім Хан під час відеоконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

"Закон повинен іти вперед та використовуватися для захисту цих людей. Зараз відбулося дуже історичне об'єднання міжнародної спільноти. 41 країна за 48 годин після мого запрошення сюди, зрозуміла, що верховенство права не може жити тільки в університетах і судах. Це треба впроваджувати у реальність, якщо ми хочемо, щоби була справедливість", - заявив Хан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть надати Україні ракети-камікадзе, які "покришать" артилерію Росії. Вони швидші за "Байрактари" - NBC

Україна готова до співпраці на максимально високому рівні, додав президент Зеленський.

"Є свідчення постраждалих, є відео. Злочинці повинні бути притягнутими до відповідальності", - зауважив глава держави.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росію покарають: у Київ терміново прибув прокурор з Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі