пʼятниця, 19 квітня 2024 22:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни ракетним ударом знищили ємності з агропродукцією в Одесі: подробиці

Росіяни ракетним ударом знищили ємності з агропродукцією в Одесі: подробиці
Росіяни ракетним ударом знищили ємності з агропродукцією в Одесі: Фото: /t.me/miUkraune

Внаслідок російської ракетної атаки по припортовій інфраструктурі в Одесі знищено ємності з агропродукцією, яку мали експортувати до Азії та Африки.

Удар припав на два термінали порту Південний, через які вивозять агропродукцію. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Один з терміналів належить сінгапурській компанії "Дельта Вілмар", яка працює в Україні з 2004 року. Компанія також має кілька заводів із переробки агропродукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО: п'ять ключових пунктів

У Мінвідновлення підрахували, що загалом Росія вже 39 разів атакувала об'єкти портової інфраструктури в Одеській області, у результаті пошкодженими й частково знищеними є 215 об'єктів, 153 транспортних засоби та вісім цивільних суден. Також від ударів по портах постраждали 26 цивільних.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на зустрічі Ради Україна - НАТО також казав про влучання по сінгапурській інфраструктурі в Південному, яке сталося тоді, коли він готувався до зустрічі Ради.

Вночі 19 квітня російські окупанти здійснили масований обстріл України, завдавши значних руйнувань у Дніпрі та Дніпропетровській області.

За попередньою інформацією, загинули щонайменше дев'ять людей, зокрема троє дітей, ще понад 25 дістали поранення.

Крім того, російські загарбники били по залізничній інфраструктурі Дніпропетровської області, внаслідок чого одна працівниця Укрзалізниці загинула, а ще семеро - дістали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни ракетним ударом знищили ємності з агропродукцією в Одесі: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі