неділя, 03 травня 2020 00:12

РФ вимагала видати замовників заворушень в Одесі на Куликовому полі - МЗС

РФ вимагала видати замовників заворушень в Одесі на Куликовому полі - МЗС
Росія вимагала видати замовників заворушень на Куликовому полі. Фото: Вісник

Російська Федерація під час переговорів про обмін полонених наполягала на видачі щонайменше дев'яти людей, які брали пряму або непряму участь в організації масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Мова йде про перемовини, що відбувались у вересні-грудні 2019 року, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

При цьому у відомстві закликали міжнародну спільноту до подальших спільних зусиль з протидії російській пропаганді і дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву до роковин трагедії 2 травня в Одесі

Нагадаємо, 2 травня 2014 року між прихильниками Євромайдану і представниками "антимайдану" сталися масові зіткнення в центрі Одеси й на Куликовому полі. Наслідком стала пожежа в Будинку профспілок, унаслідок якої загинуло 42 людини. Ще шестеро людей загинули від вогнепальних поранень, які вони отримали під час сутичок на Грецькій площі та біля неї. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «РФ вимагала видати замовників заворушень в Одесі на Куликовому полі - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі