субота, 02 травня 2020 17:02

Зеленський зробив заяву до роковин трагедії 2 травня в Одесі

Зеленський зробив заяву до роковин трагедії 2 травня в Одесі
Президент України звернувся до українців у 6 роковини трагедії в Одесі. Фото: Facebook.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у 6 роковини трагічних подій в Одесі.

"Сьогодні – шоста річниця загибелі людей під час масових акцій в Одесі. Я висловлюю щирі співчуття родинам усіх загиблих. Той чорний день забрав майже півсотні людських життів. Це тяжкий епізод нашої нової історії, але ми обов'язково маємо його пам'ятати, якщо хочемо будувати сучасну та сильну Україну. Бо тільки сильна країна відверто говорить не лише про свої здобутки, а й про власні трагедії. Сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. "Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?" – одне з них", - йдеться у дописі Зеленського на Facebook.

Глава страни зазначив, що держава має зробити все, щоб забезпечити ефективне та неупереджене розслідування всіх обставин того дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 травня в Одесі: перед Куликовим полем сталися сутички через мову

"А наш спільний виклик – разом зробити все, щоб люди в Україні більше ніколи не гинули заради ідеологічних чи політичних "цілей". Щоб Україна була землею не розбрату, а братерства. Де Львів, Одеса, Дніпро, Донецьк і Сімферополь – мирна, квітуча та єдина країна", - добавив Зеленський.

2 травня 2014-го учасники одеського антимайдану напали в центрі Одеси на колону вболівальників одеського ФК "Чорноморець" і харківського "Металіста", активістів місцевої "Самооборони" та Євромайдану. Під час сутичок у результаті стрілянини загинуло кілька людей. Антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де спалили їхній табір. Учасники антимайдану забарикадувався у Будинку профспілок. Обидві сторони закидали один одного пляшками із запальною сумішшю. У результаті пожежі, що охопила Будинок профспілок, загинуло 48 людей. Ще 200 осіб з обох сторін конфлікту постраждало.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву до роковин трагедії 2 травня в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі