неділя, 03 травня 2020 05:45

Поліція Харкова відкрила справу через напад на журналіста

Поліція Харкова відкрила справу через напад на журналіста
Поліція відкрила справу через напад на журналіста. Фото: 5 канал

Слідчий Шевченківського райвідділу поліції Харкова відкрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста Микиту Книша.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) Кримінального Кодексу України. Максимальне покарання відповідно до санкцій статей передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіціі в Харківській області.

В даний час встановлюються всі обставини кримінального злочину і причетних до нього осіб.

1 травня близько 23:00 в поліцію надійшла інформація про те, що на проспекті Науки на 28-річного чоловіка напали невідомі і відібрали рюкзак, в якому лежали ноутбук, телефон і зброю.

За вказаною в повідомленні адресою виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції.

Поліцейські провели огляд місця, опитали свідків, вилучили записи з камер спостереження. На прилеглій території правоохоронці виявили рюкзак з речами потерпілого. Журналіст із забоями тіла та обличчя звернувся за медичною допомогою в лікарню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили ще один ресторан, який працював всупереч карантинним обмеженям

Раніше голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що в Харкові побили журналіста Микиту Книша, який звернувся в поліцію за порушення карантину.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Харкова відкрила справу через напад на журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі