понеділок, 22 жовтня 2018 04:25

Підрахували, скільки мільярдів треба для ремонту місцевих доріг

Автор: adm-pl.gov
  Вінниччина: 100 мільярдів гривень треба для ремонту місцевих доріг
Вінниччина: 100 мільярдів гривень треба для ремонту місцевих доріг

Для повного капітального ремонту всіх доріг місцевого значення у Вінницькій області потрібно якнайменше 100 млрд. грн.

В часи незалежності України гроші на місцеві дороги майже не виділялись. Тільки інколи – на експлуатацію в зимовий період, пише vlasno.info.

Ми хочемо зробити хоча б проїзжі частини, не кажучи про всю інфраструктуру. За рік це зробити неможливо, але ми будемо працювати. В першу чергу будемо старатись зробити дорогу, де найбільше всього сконцентрована інфраструктура, школи, ФАПи. А також дороги, де найбільше транспортних маршрутів і перевезень, та ті, які в найгіршому стані. Також, будемо приймати пропозиції від районних осередків облавтодору, - каже директор Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області Володимир Костенко.

На баланс Вінницької обласної ради передано 7,5 тисяч кілометрів дорожнього полотна. На їх ремонт наступного року виділили уже мільярд 74 мільйони гривень державної субвенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні побудують найсучаснішу дорогу

Ремонт місцевих доріг робитиме компанія, яка переможе в тендері. Фінансуватися за рахунок державної субвенції - 35% – на місцеві дороги, 65% – на дороги державного та міжнародного значення.

Громадські активісти разом з експертами в сфері будівництва доріг перевірять якість відремонтованих доріг у Вінницькій області.

Під моніторинг потраплять 30% доріг державного та 80% доріг місцевого значення. Перевірятимуть ті дороги, на яких ремонтні та будівельні роботи були проведені та завершені з серпня 2016 по серпень 2018 років і в яких ще не закінчився гарантійний термін обслуговування.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували, скільки мільярдів треба для ремонту місцевих доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі