понеділок, 30 травня 2022 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти визнали, що вкрали херсонське зерно й вивозять його в РФ

Окупанти визнали, що вкрали херсонське зерно й вивозять його в РФ
Окупанти визнали, що вкрали херсонське зерно. Фото: pixabay.com

Окупанти, які захопили владу на Херсонщині, заявили, що почався процес вивезення зерна з регіону до країни-агресорки Росії.

Ідеться про попередній врожай пшениці, який зберігали на Херсонщині. Про це повідомляє пропагандистське російське ЗМІ "РБК" з посиланням на колаборанта Кирила Стрємоусова, призначеного окупантами нібито заступником голови Херсонської області.

Стрємоусов каже про початок збирання врожаю озимих зернових з 20 червня, яке теж планують вивозити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина отримала список кораблів, які вивозять крадене зерно з України

"Є місце, куди складати (новий урожай. - Gazeta.ua). Хоча, багато зерна зберігається тут", – заявив він.

Окупанти переконують, що зерно нібито продають в РФ. Російські загарбники шантажують українських аграріїв, купують їхню продукцію за безцінь і грабують запаси зерна.

До того ж за словами Стрємоусова, терористи хочуть вивозити насіння для виробництва олії на місцеві й російські заводи.

Партії зерна, які продає Росія, можуть частково або повністю містити зерно, вкрадене в результаті мародерства російських окупантів. Росія вже вкрала в України зерна більш як на $100 млн. Окупанти вивозять збіжжя з Херсонщини, Миколаївщини й Запорізької області.

Деякі аграрії пішли на співпрацю з російськими окупантами в Херсоні. Росіяни вивозять зерно й продукти. Затори на дорозі до Криму вже кілометрові, повідомив під час брифінгу 27 травня голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти визнали, що вкрали херсонське зерно й вивозять його в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі