середа, 06 серпня 2014 13:11

Про відключення мобільних мереж попереджають по радіо

Про відключення мобільних мереж попереджають по радіо

По місцевому радіо в Керчі повідомляють, що за годину відключать телефони від українських мобільних операторів. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила місцева жителька Юлія Репєй.

"Я в декреті із маленьким сином, тому радіо на кухні вмикаю щодня. Вчора теж передавали, що відключать Київстар, але відключили лише на годину. МТС вже не працює кілька днів. Люди в паніці кинулися купувати картки Кримського оператора Крим-Телеком. Зараз за картками стоять по кілька годин у черзі. Їх продають і з рук по ціні вдвічі дорожчій. Наприклад, у сертифікованих магазинах колишнього укртелекому картки коштують 25 гривень. З рук можна взяти по 50"

В компанії Київстар заперечують про відключення мобільного зв'язку у Криму.

"Ми працюємо в штатному режимі, - повідомала Ірина Леліченко із пресслужби. - Є проблеми зараз у працівників компанії до доступу певних мобільних вишок, деякі станції взагалі відключені. Але відключати звязок не збираємось"

Другий день півострів без зв'язку МТС. Спочатку мережу вимкнули лише у Сімферополі. Сьогодні не працює жоден місцевий телефон.

"Вчора компанія повідомляла про технічні проблеми. Сьогодні теж говорять про відключені підстанції, але ходять чутки, що їх і не ввімкнуть. Росіяни хочуть, щоб кримчани втратили зв'язок з українцями"

Економіст Андрій Клименко переконаний за місяць відключать весь український зв'язок, а згодом поміняють і інтернет- провайдерів.

"Відключення зв'язку давно очікували на півострові. Для цього російська компанія К- Телеком протягла оптоволоконний кабель через Керченську протоку. Сьогодні отримав підтверження із Севастопольського управління звязку про те, що до вишок компанії МТС підключений кабель компанії К-Телеком. Залишається лише питання чи компанія звязку сама віддала ті вишки, чи їх просто відібрали росіяни. Звязок з Україною буде по роумінгу спеціально, щоб кримчани менше спілкувались", - сказав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Про відключення мобільних мереж попереджають по радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі