четвер, 05 липня 2018 04:20

Назвали найнебезпечнішу автотрасу

Автор: Час Пик
  Поблизу села Сальник Калинівського району ділянку дороги міжнародного значення визнали найнебезпечнішою
Поблизу села Сальник Калинівського району ділянку дороги міжнародного значення визнали найнебезпечнішою

Ділянка автотраси міжнародного значення поблизу села Сальник Калинівського району Вінниччини визнали найнебезпечнішою.

За рік на цьому заокругленому відрізку дороги "Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський" загинуло семеро людей, двоє отримало травми.

Такі висновки зробила Прокуратура у Вінницькій області.

Торік, 3 серпня сталася аварія за участю автомобілів "Мерседес-Бенс" та "Деу Ланос", внаслідок якої водій та 3 пасажири останнього загинули. Водій "Мерседесу" не вибрав безпечну швидкість і при проходженні повороту автомобіль втратив керованість та виїхав на зустрічну смугу руху. За аналогічних обставин 22 вересня зіштовхнулись "Шкода" та "ВАЗ 2109", внаслідок якої водій останнього загинув.

На цій же ділянці дороги 30 червня зіткнулись "Ніссан" та "Сітроен". Двоє водіїв загинули. Ще 2 пасажири отримали травми. Причини ДТП встановлюють. Попередньо – перевищення швидкості.

"Ця ділянка дороги обладнана усіма необхідними дорожніми знаками та розміткою. Дорожнє покриття там без пошкоджень. Основна причина аварій — водії перевищують швидкість", - говорить Gazeta.ua прес-секретар Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ніка Чернега.

Водії пропонують встановити між двома смугами руху відбійник. Та за рахунок нього дорога звузиться. Смуги руху треба буде розширювати.

"На його встановлення треба 1,40 метра. Водії будуть вдарятися у бар'єрне обгородження відбійника. Має бути єдина система штрафів як для водіїв так і для пішоходів, - додає Ніка Чернега. - В Європі водій би не їхав на високій швидкості. Тим більше на мокрій дорозі, бо знає що всюди камери. Там жодний велосипедист не з'їде на тротуар, а жодний пішохід не піде по велосипедній доріжці чи не перестрибне через обгородження. Це в них рахують як створення аварійної ситуації і отримують 30 євро штрафу".

Лежачих поліцейських на автошляхах міжнародного значення не встановлюють. Їх кладуть виключно в населених пунктах.

"Це є об'їзна населеного пункту. Там прокладені червоні смуги, які попереджають, що наближається пішохідний перехід. А водії летять і не зважають, що треба знизити швидкість. Дозволено їхати максимум 90 км на годину", - додає Чернега.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "проклятому" повороті загинув екс-чиновник

Місцеві зауважують на тій ділянці варто встановити освітлення.

"Для початку треба зробити достатнє освітлення як дороги так і пішохідного переходу", - говорить сільський голова села Сальник Андрій Вовк.

Торік в Україні сталося понад 162 тис. ДТП. Зафіксували 27 тис. аварій з постраждалими. 35 тис. осіб отримали травми. Минулого року в аваріях загинули майже 3,5 тис. осіб.

Винуватцями ДТП стають не тільки водії, а й неуважні та відчайдушні пішоходи. Вони часто переходять дорогу в недозволеному місці або несподівано вибігають на проїжджу частину. Пішоходи провокують кожну третю аварію у нашій країні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечнішу автотрасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі